ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Σε υπογραφή συμφώνου συνεργασίας προχώρησαν ο Δήμος Δράμας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019.

Αρχικά, το μεσημέρι, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κώστας Γιαννόπουλος, συνοδευόμενος από στελέχη του οργανισμού, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Δράμας, όπου είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και στελέχη του Δήμου. Στο πλαίσιο της συνάντησης οι κ.κ. Γιαννόπουλος και Μαμσάκος παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Ο κ. Γιαννόπουλος, στις δηλώσεις του, ανέφερε πως «24 χρόνια μετά από την ιδέα ενός παιδιού να δημιουργήσει “Το Χαμόγελο του Παιδιού” βρισκόμαστε εδώ στο Δήμο Δράμας για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Γιατί σε αυτό το ημερολόγιό του αυτός ο μικρούλης έλεγε ότι αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε». Ακόμη, ο κ. Γιαννόπουλος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του, «γιατί βρίσκομαι σε ένα φιλόξενο χώρο, σε ένα φιλόξενο Δήμο, με ένα φιλόξενο Δήμαρχο και συνεργάτες. Η φιλοξενία αυτή δεν είναι μόνο προσωπική και των συνεργατών, αλλά είναι και φιλοξενία του Χαμόγελου για να κάνουμε συνέργειες, προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας καλύτερα ακόμη, όταν έχουμε την παρουσία μας μέσα στην περιοχή, μέσα στο Δήμο». Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Χαμόγελου του Παιδιού, ο ίδιος είναι πολύ ενθουσιασμένος, «γιατί αυτές οι δράσεις που καθημερινά προσπαθούμε να υλοποιήσουμε με συνεργασία των δημοσίων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που μόνο έτσι μπορεί να έχει αποτελέσματα, παίρνει σάρκα και οστά. Όλες, λοιπόν, οι δράσεις μας, οι οποίες λειτουργούν σε όλες τις περιοχές, θα έχουν πιο έντονη παρουσία και στη Δράμα. Είχαμε μέχρι τώρα και έχουμε την κάλυψη πολλών οικογενειών και προβλημάτων, είχαμε και έχουμε τη συνεργασία, αλλά είναι διαφορετικό να έχεις πιο μεθοδευμένη, πιο επιστημονικά τεκμηριωμένη σε κάποιες περιπτώσεις και πιο διασυνδεδεμένη συνεργασία». «Το μόνο που εύχομαι είναι να είμαστε καλά όλοι, για να μπορούμε να συνεχίσουμε αυτό το όραμα, γιατί όλα αυτά είναι οράματα, είτε προέρχονται από “Το Χαμόγελο του Παιδιού” είτε από τον Δήμαρχο και τον Δήμο. Είναι οράματα, τα οποία θέλουμε να πετύχουμε για την τοπική κοινωνία, θέλουμε να πετύχουμε για τις οικογένειες, θέλουμε να πετύχουμε για τα παιδιά. Σας ευχαριστώ πολύ για αυτή την καλή διάθεση και για αυτή τη σημαντική φιλοξενία», πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Από την πλευρά, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος ευχαρίστησε «για τα πολύ καλά λόγια τον Πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού και για τον Δήμο της Δράμας, αλλά και για μένα προσωπικά» και σημείωσε πως «είναι ειλικρινά πάρα πολύ σημαντικό να δημιουργούνται τέτοιες συνεργασίες, που έχουν να κάνουν με παιδιά. Γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον της κοινωνίας μας». Ακόμη, ο κ. Μαμσάκος επεσήμανε πως «είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό, μέσα από αυτό το σύμφωνο συνεργασίας, να συνεργαστούμε ως πόλη, ως Δήμο, με όλες τις υπηρεσίες που παρέχει όλη αυτή η προσπάθεια του Χαμόγελου του Παιδιού, δίνοντας τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δομές αυτού του οργανισμού». Ο Δήμαρχος Δράμας ανέφερε πως «όλες, όμως, οι ενέργειες έχουν σχέση και με τους ανθρώπους. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια προσωπικά στον Πρόεδρο και σε όλα τα στελέχη του Χαμόγελου του Παιδιού για το πολύ σημαντικό και σπουδαίο έργο που ουσιαστικά δίνουν το δικαίωμα στα παιδιά μας να χαμογελούν και είναι πραγματικά αξιοσημείωτο τέτοιες δράσεις να τις έχουμε πλέον πλήρεις και στην πόλη μας». Ο κ. Μαμσάκος ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ευχαριστώντας τον Πρόεδρο κ. Γιαννόπουλο «από καρδιάς».

 

Ενημερωτική εκδήλωση στο Δημαρχείο

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας, με αναφορές στην υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Δράμας και στο Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ παρουσιάστηκαν ακόμη οι δράσεις του οργανισμού στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Λευτέρης Καλλινικίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή», κ. Γιώργος Θεοδωρίδης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δράμας, εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο κ. Παπαθεοδώρου, ενώ για το σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Δράμας και στο Χαμόγελο του Παιδιού μίλησαν ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του οργανισμού κ. Γιαννόπουλος. Επίσης προβλήθηκε οπτικό υλικό για τις δράσεις και το έργο του Χαμόγελου του Παιδιού και η κ. Ματίνα Γαβριήλογλου, ψυχολόγος στο Χαμόγελο του Παιδιού, αναφέρθηκε στις δράσεις του οργανισμού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.