Στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Προσοτσάνης ξεκίνησαν να υλοποιούνται από καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής ειδικά προγράμματα φυσικής αγωγής κατάλληλα για την ηλικία των φιλοξενουμένων νηπίων. Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Προσοτσάνης προχώρησε σε μια πρωτοποριακή κίνηση. Εξάλλου, η κίνηση είναι συνυφασμένη με την παιδική φύση και στόχος των ιθυνόντων είναι να δώσουν την ευκαιρία για ολοκληρωμένη ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών.

Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο αφορά όλους τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Προσοτσάνης, καθώς η υπεύθυνη γυμνάστρια κ. Παράσχου πηγαίνει κάθε ημέρα και σε διαφορετική μονάδα. Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής παραχωρήθηκε στους Παιδικούς Σταθμούς από τον Δήμο Προσοτσάνης κι έτσι τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να βιώνουν μοναδικές κινητικές εμπειρίες για την προαγωγή της σωματικής τους υγείας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα νήπια του Β’ Παιδικού Σταθμού Προσοτσάνης υποδέχτηκαν το πρώτο πρόγραμμα φυσικής αγωγής με μεγάλο ενθουσιασμό. Στόχος ήταν η ανάπτυξη της μεγάλης κινητικότητας στον χώρο και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μετακινηθούν με διάφορους τρόπους, να μιμηθούν τις κινήσεις των ζώων, να συνεργαστούν μεταξύ τους, να παίξουν παιχνίδια με μπαλόνια και να εκτονώσουν την ενέργειά τους, πάντοτε με τις οδηγίες της γυμνάστριας τους.