ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, με θέμα «Αιτήματα των μαθητών στα Μουσικά Σχολεία της χώρας», κατέθεσε η Βουλευτής Ν. Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής κα Χαρά Κεφαλίδου.

Η αναφορά έχει ως εξής:

Με υπόμνημά τους, τα δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια από Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια – Λύκεια) της χώρας, απευθύνονται στην Υπουργό Παιδείας για να γνωστοποιήσουν σειρά προβλημάτων που τους απασχολούν. Γίνεται αναφορά σε διάφορα αιτήματα που, όπως επισημαίνουν, αφορούν στα Μουσικά Σχολεία, που διαφέρουν από αυτά των Σχολείων Γενικής Παιδείας.

Συγκεκριμένα, ζητούν μεταξύ άλλων:

-Την έγκαιρη πρόσληψη καθηγητών μουσικής παιδείας, τόσο σε υποχρεωτικά όργανα όσο και σε όργανα επιλογής.

-Τη συγγραφή σχολικών εγχειριδίων για τα μαθήματα που εξειδικεύονται στη θεωρητική μουσική εκπαίδευση (θεωρία, αρμονία, ιστορία μουσικής, μορφολογία, οργανογνωσία) και για τα μαθήματα των μουσικών οργάνων, καθώς τονίζεται ότι δεν διαθέτουν όλες οι οικογένειες την οικονομική δυνατότητα για να τα προμηθευτούν.

-Τη μοριοδότηση και ποσόστωση στις πανελλαδικές εξετάσεις, στα παιδιά που ενδιαφέρονται για τις μουσικές σχολές.

-Την πιστοποίηση των θεωρητικών σπουδών, σε κάθε απόφοιτο μουσικού σχολείου (θεωρία, αρμονία) και των μαθημάτων μουσικών οργάνων.

-Και τέλος, τη δημιουργία νέου πεδίου προσανατολισμού, ειδικό για τα μουσικά σχολεία, που θα το επιλέγουν όσα παιδιά ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα τρία τμήματα μουσικών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μουσικά μαθήματα, αντί του συμβιβασμού των μαθητών να επιλέξουν ένα ήδη υπάρχον πεδίο, που δεν συσχετίζεται με τα ενδιαφέροντά τους.

Σας επισυνάπτω την επιστολή των μαθητών των Μουσικών Σχολείων και ζητώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ικανοποίησης των αιτημάτων τους.