• «Οι υποκλοπές πλήττουν το κράτους δικαίου»
  • «Η ακρίβεια το σοβαρότερο πρόβλημα των πολιτών»

 

«Πάμε σε εκλογές με τον επικεφαλής του τρίτου κόμματος σε ομηρία. Δεν μας είπε κανείς από την κυβέρνηση γιατί παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης. Υπάρχει μια σκιά και πρέπει να απαντηθεί. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες», σημείωσε ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, με τον Γ. Κουβαρά.

«Οι υποκλοπές δεν είναι θέμα σκανδαλολογίας. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με το κράτους δικαίου. Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΥΠ που διορίσθηκε με νόμο που άλλαξε ειδικά για αυτόν ο κ. Μητσοτάκης. Πέρασε τροπολογία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Πικραμμένου για να μην μπορεί να πληροφορηθεί ο πολίτης εάν παρακολουθήθηκε. Δεν μπορούμε να πάμε έτσι σε εκλογές», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ξανθόπουλος είπε επίσης ότι κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να δημιουργήσει αφήγημα ότι δήθεν βάλλεται εκ των έξω προκειμένου να αθροίσει επιχειρήματα και τόνισε ότι σήμερα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία είναι η ακρίβεια των προϊόντων και οι υψηλές τιμές ενέργειας.