ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 η κ. Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Ν. Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, στη συζήτηση που ξεκίνησε επί της αρχής του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.

Η κ. Κεφαλίδου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δεν ήταν κατάλληλος ο χρόνος κατάθεσης ενός τέτοιου μεγέθους και εθνικής σημασίας σχεδίου Νόμου προσθέτοντας «Το Νομοσχέδιο ήρθε σε χρόνο γενικευμένου lockdown, που σχολεία, μαθητές, εκπαιδευτικοί ήταν απομονωμένοι. Γέμισε τον πολιτικό κόσμο, τους εμπλεκόμενους φορείς, μεγάλο μέρος της κοινωνίας με επιφυλάξεις».

«Είναι ένα πόνημα βιαστικό, επιδερμικό. Απουσιάζει εντελώς το όραμα και η συνολική στρατηγική. Παραμένει αποσπασματικό, ατελές, αναχρονιστικό», σημείωσε σχετικά. «Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ισοπέδωσε και απογύμνωσε το Δημόσιο Σχολείο. Εσείς ερχόμενοι με εξαγγελίες και βαθυστόχαστες ανακοινώσεις, το αφήνετε στη γύμνια του, που την διαφημίζετε κιόλας! Αγνοείτε επιδεικτικά, το Δημόσιο Σχολείο, όταν δεν το ευτελίζετε» πρόσθεσε.

«Κυρία Υπουργέ δεν δίνετε εξετάσεις αριστείας στον Πρωθυπουργό! Δίνετε προαγωγικές εξετάσεις στην ελληνική κοινωνία! Το νομοσχέδιο σας είναι μπάλωμα στο μπάλωμα πάνω στην καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» είπε η κ. Κεφαλίδου.

Τέλος, κλείνοντας την ομιλία της σημείωσε: «Περιμέναμε από εσάς κ. Υπουργέ να πιάσετε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε το 2014. Έρχεστε να ρετουσάρετε τα συντρίμμια του ΣΥΡΙΖΑ».