ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΛΟΥΧΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Με ανακοίνωσή του, ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος απάντησε σε προηγούμενη ανακοίνωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δράμας κ. Θεόφιλου Ξανθόπουλου, σχετικά με το Δικαστικό Μέγαρο Δράμας (δημοσιεύονται στην προηγούμενη σελίδα της εφημερίδας). Είχε προηγηθεί αρχικά ανακοίνωση του κ. Μπλούχου με την οποία γινόταν γνωστό πως εγκρίθηκε το ποσό των 950.000 ευρώ για το έργο «Επισκευή συντήρηση Δικαστικού Μεγάρου Δράμας (ενεργειακή αναβάθμιση)».

Στη νεότερη ανακοίνωση του κ. Μπλούχου αναφέρονται τα εξής:

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να είσαι φίλος με τον πολιτικό σου αντίπαλο. Ξέρεις ότι ακόμη κι αν σε αδικεί, δεν το κάνει από πρόθεση, αλλά από αγάπη για τον τόπο που υπηρετείς μαζί του.

Είναι όμορφο να βλέπεις την ανταπόκρισή του στην κουβέντα σου για το κτήριο των Δικαστηρίων που ενώ θα μπορούσε να είναι αξιοθέατο, αυτό απαξιώθηκε και τώρα, “ήγγικεν η ώρα της ανακαινίσεως”. Με αυτήν την κουβέντα μοιράζεσαι την αγάπη για ένα εμβληματικό “Μέλαθρον της Θέμιδος”, το οποίο εσύ, με τους περισσότερους συμπολίτες το βλέπεις μόνο απ’ έξω, ενώ ο φίλος σου και πολιτικός αντίπαλος το είχε ως επαγγελματική του στέγη για πάνω από 35 έτη.

Βρίσκεις ότι οι ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ κυβερνώντες, της τωρινής Νέας Δημοκρατίας, ακούν καλύτερα από προηγούμενους (ΣΥΡΙΖΑίους, ΝεοΔημοκράτες, ΠΑΣΟΚους), διότι ΤΩΡΑ εκταμιεύονται τα 950 χιλιάρικα, όχι πέρυσι, μήτε πριν 5, 10 και βάλε έτη που απαξιώνεται το “Μέλαθρον της Θέμιδος”.

Χαίρεσαι και κοινωνείς τη χαρά σου, ως ιατρός και πολίτης της πόλεως, με τους υπηρέτες της Θέμιδος. Ο αγαπημένος φίλος που για κάποιες στιγμές είναι πολιτικός αντίπαλος, πλην πολιτισμένος συνεργάτης, σίγουρα μετέχει αυτής τη χαράς και της υπερηφάνειας… Γράφεις “Οι υπηρέτες της Θέμιδος έχουν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι. Και όλοι οι Δραμινοί υπερήφανοι. Το ξαναείπαμε… Τα θαύματα στη ζωή, είναι συχνά οι μικρές – μικρές προσπάθειες που σώζουν, που αλλάζουν, που αναγεννούν τον κόσμο μας. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους τους αθόρυβους εργάτες που κρατούν διαρκώς ανοιχτό το παράθυρο της ελπίδας”. Και σημειώνοντας αυτό, χαίρεσαι που έχεις φίλο, τον πολιτικό σου αντίπαλο ο οποίος εργάστηκε άοκνα και αθόρυβα για τη λειτουργία της Θέμιδος ως κατ’ επανάληψιν Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και, προφανώς, για την αποκατάσταση του Κτηρίου, το οποίο ήταν το επαγγελματικό του σπίτι.

Χαμογελάς στην υποψία της αδικίας. Γιατί βρε στεναχωριέστε; Τα όμορφα πράγματα δεν τα πιστώνεται ένας. Ούτε το υπαινίχθηκε αυτό κάποιος. Ελληνικά ξέρετε και μάλιστα πολύ καλά. Διαβάστε ξανά την ανάρτηση. Scripta manent, verba volant.

“Φίλος μεν Θεόφιλος, φιλτέρα η Αλήθεια”».