ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Από εκφώνηση του ΚΚΕ (μ-λ) παίρνω αφορμή για να δούμε γιατί πρέπει να είμαστε ενάντια σε αυτήν την κυβέρνηση και μια που θα ‘χουμε αυτοδιοικητικές εκλογές που οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες κλπ. κόπτονται ότι ενδιαφέρονται για τον Νομό μας και την πόλη μας (εκτός από την τσέπη τους και το αρχηγιλίκι). Εκείνο που κάνουν μάλιστα για να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια, παρακινούν άτομα με ημιαπασχόληση και συμβασιούχους (όμηροι δηλαδή της Ν.Δ.) ότι αν μπουν στα ψηφοδέλτιά τους, θα τους λύσουν το πρόβλημα! Ντροπή! Και μερικοί τάχα μου κάνουν και δωρεές από την τσέπη τους.

Άσε που πρέπει μετά από δύο θητείες να μην επιτρέπεται να είναι ξανά υποψήφιοι. Φτάνει ρε αδελφέ. Αφήστε και κάποιους άλλους πιο άξιους από εσάς (αλλά αφανείς) σίγουρα.

Είμαστε ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στον πόλεμο, στην εξάρτηση ξένων συμφερόντων, στις αμερικανικές βάσεις, στους ιταλικούς σιδηρόδρομους, στα γερμανικά αεροδρόμια. Σε όλα αυτά που υιοθετεί και στηρίζει η Ν.Δ.

Ενάντια στη φτώχια και εκμετάλλευση, αφού οι εργαζόμενοι γίνονται δούλοι στον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα και εξαρτώνται από ντόπια και ξένα αφεντικά, που ζουν με επιδόματα pass, που η νεολαία μας ξενιτεύεται, που έχουμε καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις πείνας.

Ενάντια στις εκτός νόμου απεργίες, διαδηλώσεις, σωματεία που επιδιώκουν την καταστολή αυτών με ΜΑΤ.

Ζητούμε το δίκιο μας, δικαιώματα για τον λαό και προτρέπουμε τον κόσμο σε αναμέτρηση με το σύστημα (οργάνωση και πάλη) με αντίσταση τον λαό (Κ.Κ.Ε.).

Πρέπει να ‘ναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η πολιτική προστασία για υγεία –δηλ. για τις ζωές μας-, για παιδεία, για παρακολούθηση πριν εκδηλωθεί χιονιάς ή πυρκαγιές, πριν την οπαδική βία, για την προστασία περιουσίας, όχι εξώδικα κατοικιών. Με λίγα λόγια ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και αντιμετώπιση ανισοτήτων.

Έχουμε πρωτιές στην ακρίβεια (τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα, βενζίνη – πετρέλαιο) και σε λίγο θα πληρώνουμε το νερό. Εκεί είναι οι βλέψεις του Δήμου Δράμας.

Για να ζήσουμε λοιπόν πρέπει να αγωνιστούμε. Η κυβέρνηση ενεργεί με μηδενική αξιοπρέπεια σε όλες τις καταστάσεις και βρίσκεται σε ύπνωση και καλά «φασκιωμένη» τη συνείδηση (Κουτί Πανδώρας).

Για αυτό προσοχή στις ψήφους του Οκτώβρη, δεν πρέπει να ξαναχαρούν Ν.Δ., αλλά να τιμωρηθούν. Εμείς το 60% υποφέρουμε, δυστυχούμε.