ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ Θ. ΖΕΚΕΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ME 820.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

 

  • «Θα πληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα κυρίως της περιόδου 2018-2019»

 

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Δοξάτου, μαζί με άλλους 83 Δήμους όλης της χώρας, επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών με ποσό 820.000 ευρώ για την άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η συνολική επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για όλους τους Δήμους είναι 92 εκατομμύρια ευρώ (σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Εργασία… συν» στις 2 Ιουλίου, αρ. φύλλου 665),

Μάλιστα, πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου, στις 25 Αυγούστου, με απόφασή του ενέκρινε ομόφωνα την επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε στην εφημερίδα «Εργασία… συν» ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Θέμης Ζεκερίδης, ο οποίος αποσαφήνισε ότι η επιχορήγηση αφορά οφειλές από την προηγούμενη δημοτική περίοδο και όχι από την τρέχουσα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζεκερίδης στη δήλωσή του στην «Εργασία… συν» ανέφερε: «Με την αποδοχή που κάναμε για τις 820.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών θα πληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα κυρίως της περιόδου 2018-2019 που αφορούν τη χρήση της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου μας.

Θα μείνουν όμως απλήρωτα όσα έχουν πρόβλημα και δεν μπορούν να πληρωθούν, γιατί ήταν με προφορικές εντολές, καθώς και όλες οι εκκρεμούσες δικαστικές αποφάσεις οι οποίες αφορούν αγωγές κατά του Δήμου και έχουν να κάνουν με ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις προς προμηθευτές και εργολάβους στο σύνολο τους.

Επαναλαμβάνω αφορούν χρέη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και όχι της δικής μας περιόδου».