ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 

 

Φίλες και φίλοι, Δραμινοί και Δραμινές,

την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 ανακοινώθηκε και επίσημα από το Κίνημα Αλλαγής η υποψηφιότητά μου για να εκπροσωπήσω τον Νομό μας στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Σ’ αυτή την ιδιαίτερη και σημαντική ιστορική και πολιτική στιγμή που διανύει ο τόπος μας επιλέγω αυτό το πολιτικό μετερίζι, έχοντας τις ρίζες μου βαθιά και τα μάτια μου στραμμένα στο μέλλον. Πάνω απ’ όλα όμως εμφορούμενος με προοδευτικές αξίες και αρχές.

Θεωρώ δεδομένη τη θέλησή μου να συμβάλω ουσιαστικά στην προσπάθεια της αυτόνομης πολιτικής πορείας και της αυτοδύναμης στρατηγικής του Κινήματος Αλλαγής, του πραγματικού φορέα της κεντροαριστεράς.

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση συστράτευσης νιώθω το χρέος να θέσω τις δυνάμεις μου στον αγώνα με όρεξη για δουλειά, διάθεση για ρήξεις και εμπνεόμενος από ένα δημιουργικό σχέδιο. Στόχος μου είναι να μπορέσει και πάλι η παράταξη να εμπνεύσει και να συσπειρώσει γύρω της τους πολιτικά σκεπτόμενους πολίτες με δημοκρατικές αξίες και ιδανικά. Να πάρει ξανά τη δεσπόζουσα θέση της στην πολιτική σκηνή της χώρας κομίζοντας μια αξιόπιστη και αποτελεσματική πρόταση με αξιακό περιεχόμενο.

Θέτω τον εαυτό μου υποστηρικτή του σχεδίου αυτού σε μια περίοδο όπου ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται δεινά, σε μια στιγμή που ο πολιτικός λόγος αποδομείται, ο πολιτικός συντηρητισμός επανέρχεται και ο διχαστικός λαϊκισμός τείνει να επικρατήσει, καλούμαστε εμείς να δώσουμε την άλλη πρόταση, την πρόταση της ανάπτυξης, της εξέλιξης, της αισιοδοξίας.

Σε αυτή την πρόταση λοιπόν τίθεμαι εργάτης και συνεργάτης φέροντας μαζί μου ως χαρακτηριστικά την πολιτική εμπειρία, το πείσμα, την πηγαία διακονία στην πατρώα γη και τη νεανική ορμή για να φτάσουμε ως τη νίκη. Στον καινούργιο αέρα που θα πνεύσει και θα διαλύσει σκιές και φόβους.

Υπάρχει βέβαια ιστορικά και ένα θέμα δικής μας ευθύνης. Η πεμπτουσία για μένα όμως ήταν και είναι να υπηρετήσω πολιτικές και θεσμούς που έχουν προτεραιότητα τον άνθρωπο, τον πολίτη, επειδή η ζωή δεν είναι ουτοπία, είναι οι αρχές και η βάση για κοινωνική δικαιοσύνη, για το κράτος δικαίου που ευαγγελιζόμαστε με τη δική μας ιδεολογική, πολιτική και προγραμματική ταυτότητα για: Δημοκρατία, Αλληλεγγύη, Διαφάνεια, Ευνομία, Ισότητα, Βιώσιμη Ευημερία.

Τα διακυβεύματά μας είναι:

 

-Δημόσιο για τον πολίτη,

-Φορολογική Δικαιοσύνη,

-Νέο αναπτυξιακό πρότυπο με σαφή περιφερειακό προσανατολισμό και με έμφαση στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου,

-Υγιής παραγωγή νέου πλούτου με δίκαιη αναδιανομή του,

-Βιώσιμο σύστημα υγείας-πρόνοιας και σύστημα συντάξεων,

-Παιδεία της προκοπής, ανοιχτή στην ελεύθερη σκέψη, την έρευνα, την καινοτομία,

-Σύγχρονη, λειτουργική, διάφανη και συμμετοχική Δημοκρατία με λογοδοσία παντού και για όλους, πεδίο «δόξης λαμπρό» για τους έχοντες δυνάμεις ηθικού-πολιτικού υποβάθρου και ανιδιοτελούς προσφοράς.

Με τους ανθρώπους του Νομού μας πορεύθηκα μια ζωή και συνεχίζω… Με αυτούς και για αυτούς τους ανθρώπους θα δώσω τις μάχες που έρχονται διατηρώντας την οραματική μου διάθεση με προοδευτικό πρόσημο.

Ελπίζω σ’ αυτή την πορεία να συναντήσω και να συμπορευτώ με πολλούς από εσάς γιατί μόνο ενωμένοι, μόνο μαζί μπορούμε να αλλάξουμε όσα μας ταλαιπωρούν, όσα μας εμποδίζουν να γίνουμε μια οικονομία ευημερίας, μια κοινωνία αλληλεγγύης, για μια Δράμα –εκ του ομορρίζου της «ΔΡΑ-Ω, ΔΡΩ»– που Δρα!

Ο δικός μου Αγώνας είναι η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ της χώρας και της Δράμας μας.