Ν.Ε. ΔΡΑΜΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 

 

Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής αναφέρονται τα εξής:

Η Δραμινή συμπολίτισσά μας Αναστασία Απατσίδου συμμετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία της με αριθμό ΣΟΧ 3/2017 ανακοίνωσης – προκήρυξης για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ», έργο που υλοποιείται με χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Για τη Δράμα προβλέπονταν 3 θέσεις και η ανωτέρω κρίθηκε διοριστέα. Ρωτήθηκε μάλιστα αν αποδέχεται τον διορισμό της και απάντησε θετικά. Ακολούθως όμως δεν είχε την οποιαδήποτε ενημέρωση για το πότε θα υπογραφεί η σχετική σύμβασή της θα αναλάβει εργασία. Οι επανειλημμένες προσπάθειές της να έχει ενημέρωση για το εν λόγω ζήτημα απέβησαν άκαρπες. Για το λόγο αυτό υποχρεώθηκε να προσφύγει στο Συνήγορο του Πολίτη, στη Βουλή των Ελλήνων και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζητώντας να ενημερωθεί σχετικά με την εξέλιξη της εν λόγω υποθέσεώς της.

Θα πρέπει να τονισθεί πως η κ. Απατσίδου δεν είναι μια απλή Ελληνίδα πολίτης. Επιπλέον τυγχάνει άνεργη και τρίτεκνη, προϋποθέσεις και κριτήρια που θα έπρεπε να ευαισθητοποιήσουν περισσότερο τους αρμόδιους για την επιτάχυνση των διαδικασιών και την άμεση πρόσληψή της μετά την άνω διαγωνιστική διαδικασία.

Δυστυχώς όμως πέραν των άνω ιδιοτήτων της η ανωτέρω τυγχάνει επίσης και σύζυγος του Προέδρου του ΕΥΚ Δράμας κ. Γιώργου Σαβρίδη, ο οποίος ως γνωστόν δεν ανήκει στον πολιτικοϊδεολογικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν στηρίζει την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αντίθετα ασκεί κριτική όταν και όποτε κρίνει ότι αυτό απαιτείται για να προασπίσει τα συμφέροντα και δικαιώματα των εργαζομένων που εκπροσωπεί. Η ίδια μάλιστα η κ. Απατσίδου είναι συνδικαλίστρια, εκλεγμένη αντιπρόσωπος στη ΓΣΕΕ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ.

Είναι φανερό ότι η δράση των ποιο πάνω συνδικαλιστών δεν ήταν αρεστή στους σημερινούς Κυβερνώντες. Έτσι μόνο μπορεί να εξηγηθεί η αδράνεια των αρμοδίων να προχωρήσουν έως και σήμερα στην πρόσληψη και απασχόληση της κ. Απατσίδου, όπως είχαν εκ του νόμου υποχρέωση να πράξουν. Ότι δηλαδή παραβιάζοντας κάθε αρχή αξιοκρατίας, διαφάνειας και χρηστής διοίκησης αρνούνται να προβούν στις δέουσες και οφειλόμενες νόμιμες ενέργειες τους και να την προσλάβουν, κινούμενοι από μικροπολιτικά και εκδικητικά κριτήρια.

Όπως καταλήγει στο σχετικό του πόρισμα ο Συνήγορος του Πολίτη:

«…η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης παρέλειψε να καλέσει …την κ. Απατσίδου από 21η έως 29η.12.2017… στις 30.4.2018 ο φορέας προχώρησε σε απόλυση 4 συμβασιούχων… χωρίς να αντικαταστάσει αυτούς… στην περίπτωση της Δράμας δεν προσλήφθηκε ούτε αυτή τη φορά η κ. Απατσίδου… Η κ. Απατσίδου δεν έχει προσληφθεί αν και έχει μεσολαβήσει χρονικό διάστημα 2 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων… Ειδικότερα για την περίπτωση της κ. Απατσίδου οι ανωτέρω σημειούμενες καθυστερήσεις και χειρισμοί είχαν ως συνέπεια να χάσει δύο φορές την πρόσληψή της. Την πρώτη φορά βάσει προσωρινών πινάκων και τη δεύτερη στις 20.4.18 όταν απολύθηκε η υποψήφια που είχε καταταγεί στην 5η θέση του προσωρινού πίνακα, θέση η οποία τελικά ανήκει στην κ. Απατσίδου… τελικώς έχει απολέσει έξι μήνες εργασίας και το κυριότερο δεν γνωρίζει αν και πότε θα προσληφθεί…» (Αριθμ. Πρωτ. 245003/28793/28.6.2018).

Ήδη και μετά την παρέμβαση και του Ευρωκοινοβουλίου υποχρεώνεται η αρμόδια Υπηρεσία να προβεί στην πρόσληψη της άνω συμπολίτισσάς μας άμεσα. Ενώ όσον αφορά τους 6 μήνες που από παράνομες πράξεις και παραλείψεις των αρμοδίων και από μικροπολιτικούς λόγους και εκδικητικότητα δεν προσλήφθηκε το λόγο οφείλει να έχει πλέον η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως αν τέτοια μεταχείριση επιφυλάσσεται σε συνδικαλιστές τι τύχει μπορούν να έχουν ανώνυμοι και απλοί Έλληνες Πολίτες.

Ευτυχώς όμως στη Χώρα μας συνεχίζουν να λειτουργούν θεσμοί και αρχές που Δημοκράτες Πολίτες και η Δημοκρατική Παράταξη μετά από χρόνια αγώνων έχουν καταφέρει να θεσπιστούν για να προασπίζουν τα συμφέροντα των πολιτών και των αδυνάτων απέναντι στις κάθε λογής εξουσίες.

 

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Δράμας