Συζητήθηκε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Αναστάσιου Νικολαΐδη με την οποία αναδείχθηκαν τα δίκαια επιχειρήματα για την ικανοποίηση του αιτήματος

 

Με τη δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη ότι θα προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την παραχώρηση στον Δήμο Προσοτσάνης του Πέτρινου Θεάτρου στο Φαράγγι της Πετρούσας, ολοκληρώθηκε η συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νομού Δράμας κ. Αναστάσιου Νικολαΐδη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης, αναδείχτηκαν από τον κ. Νικολαΐδη όλα τα δίκαια επιχειρήματα για την ικανοποίηση του αιτήματος, τα οποία έγιναν αποδεκτά από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Συγκεκριμένα, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε: «Η δική μου προσωπική βούληση είναι να γίνει αποδεκτό, διότι το βρίσκω απολύτως λογικό». Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Σκυλακάκης επεσήμανε: «Η δική μου πολιτική θέση είναι όπου μπορούμε και μας επιτρέπεται από το νομικό δάσος να διευκολύνουμε την πραγματικότητα. Δηλαδή, εδώ έχουμε ένα καταπληκτικό θεατράκι, το οποίο είναι ένα κόσμημα».

Όπως είναι γνωστό, από το 2020 ο Δήμος Προσοτσάνης ξεκίνησε την προσπάθεια για παραχώρηση κατά χρήση συγκεκριμένης έκτασης του Φαραγγιού της Πετρούσας, η οποία εφάπτεται με τον οικισμό και στην οποία έχει κατασκευαστεί το Πέτρινο Θέατρο. Η παραχώρηση της χρήσης στον Δήμο Προσοτσάνης θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουν εργασίες από τον Δήμο στο Πέτρινο Θέατρο σχετικά με την ασφάλεια (πυρασφάλεια και πρόσβαση ασθενοφόρου), την προσβασιμότητα των ΑμεΑ, τη συντήρηση των ήδη υπαρχόντων κατασκευών και ευρύτερα την αναβάθμιση του χώρου. Όμως, χωρίς την παραχώρηση του χώρου, οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Μάλιστα, αν και έχουν παρέλθει τέσσερα χρόνια από την αρχική υποβολή του αιτήματος, η προσπάθεια του Δήμου Προσοτσάνης δεν έχει ακόμη θετικό αποτέλεσμα.

Με στόχο να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος, ο κ. Νικολαΐδης κατέθεσε τη σχετική επίκαιρη ερώτηση, ζητώντας να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ώστε να ικανοποιηθεί άμεσα το δίκαιο αίτημα του Δήμου Προσοτσάνης.

Στην ομιλία του ο κ. Νικολαΐδης ανέδειξε, χρησιμοποιώντας και σχετικό φωτογραφικό υλικό, τον εξαιρετικής ομορφιάς χώρο, ο οποίος διαμορφώθηκε με προσωπική εργασία των κατοίκων της Πετρούσας, στους οποίους απένειμε τα εύσημα για την προσπάθειά τους. Μάλιστα, έκανε λόγο για «ένα πολιτιστικό στολίδι, το οποίο για χρόνια φιλοξενούσε εκδηλώσεις υψηλού πολιτιστικού επιπέδου, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις». Παράλληλα, ο κ. Νικολαΐδης ζήτησε να προχωρήσει με γρήγορο ρυθμό η διαδικασία παραχώρησης στον Δήμο Προσοτσάνης του Πέτρινου Θεάτρου, έτσι ώστε άμεσα να αποκτήσει και πάλι τη λειτουργικότητα που είχε για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε τα εξής: «Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί το πρώτο βήμα για την οριστική επίλυση του προβλήματος. Από τη μεριά μου, θα συνεχίσω να παρακολουθώ την πορεία υλοποίησης του αιτήματος μέχρι την ευόδωσή του. Είναι αυτονόητο πως θα συνεχίσω να αναδεικνύω με όλες μου τις δυνάμεις όλα τα προβλήματα της Δράμας, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου και προσπαθώντας να εκπροσωπώ επάξια κάθε Δραμινή και κάθε Δραμινό εντός και εκτός Κοινοβουλίου».

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕΤΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕΤΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ