Η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη, με μήνυμα της έσπευσε να στηρίξει τη Σοφία Μπεκατώρου, αλλά και όλα τα θύματα κάθε μορφής βίας απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται.

Το κύμα υποστήριξης στη Σοφία Μπεκατώρου μετά την καταγγελία που έκανε για βιασμό της από άνθρωπο της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας συνεχίζεται.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Άννας Κορακάκη να στηρίξει δημόσια την Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας με video που ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό της.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στο video που ανέβασε: “Θέλω σήμερα να θίξω ένα θέμα το οποίο δεν σας κρύβω ότι έχει κυριεύσει κάθε πτυχή του μυαλού μου και έχει πικράνει την ψυχή μου και αυτό συμβαίνει κάθε φορά που θα ακούσω, μάθω διαβάσω για οποιοδήποτε περιστατικό θυματοποίησης, κακοποίησης και βίας. Σήμερα μιλάω με αφορμή την πολύ γενναία απόφαση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου να μοιραστεί ένα τραυματικό και τολμώ να πω αξεπέραστο βίωμα όπως είναι αυτό της σεξουαλικής κακοποίησης.

Ξεκινάω λέγοντας ότι η αποκάλυψης αυτή της Σοφίας είναι αξιέπαινη και εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να αποτελέσει το έναυσμα για κάθε κακοποιημένο άτομο, οποιασδήποτε ηλικίας, σε οποιοδήποτε τομέα και αν ανήκει, με οποιαδήποτε ιδιότητα να βρίσκει το σθένος να καταγγέλλει τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της.

Παρακαλώ και προτρέπω κάθε αθλητή, αθλήτρια, νέο, νέα, μαθητή, μαθήτρια, εργαζόμενη, εργαζόμενο, παιδί και γενικότερα κάθε θυματοποιημένο άτομο να μιλάει ανοικτά και άφοβα. Να είναι σίγουρο ότι θα έχει περισσότερους υποστηρικτές από όσους ίσως φαντάζεται. Να μη φοβάται να το μοιράζεται. Αυτοί που θα πρέπει να κοιμούνται και να ξυπνάνε με το φόβο είναι οι θύτες.

Όλοι μας πρέπει να αναλογιστούμε ότι η Σοφία δίνει ίσως τον μεγαλύτερο της αγώνα κόντρα σε πολλά μποφόρ και τερατώδη κύματα με μεγάλη ισχύ. Μόνο που σε αυτό τον αγώνα δεν προσδοκά ένα μετάλλιο. Προσδοκά μία πλεύση μακριά από τις συμπληγάδες της κακοποίησης και της έμφυλης βίας”.

Πηγή: www.sport24.gr