Με μια μακροσκελή ανακοίνωση 750 λέξεων (Περισσότερα ΕΔΩ), η παράταξη «Project για τη Δράμα» προσπάθησε ανεπιτυχώς να απαντήσει σε ανάρτηση 280 λέξεων της ιστοσελίδας ergasia-press (Περισσότερα ΕΔΩ), αποδεικνύοντας εξ αρχής τη δυσχερή θέση στην οποία περιήλθε, καθώς ένας από τους βασικούς κανόνες στην επικοινωνία είναι πως όσο μεγαλύτερη είναι η απάντηση που αναγκάζεσαι να δώσεις, τόσο μεγαλύτερη είναι η δυσκολία που αντιμετωπίζεις.

Πάντως με την ανακοίνωσή του το «Project» επιβεβαίωσε πλήρως το περιεχόμενο της ανάρτησης της ergasia-press.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως «…την Τρίτη 2 Αυγούστου, ο κύριος Μουχτάρης ενημερώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία ότι το θέμα επιλύθηκε και, τελικά, θα λειτουργεί το στάδιο και τις απογευματινές ώρες».

Δηλαδή, η συγκεκριμένη παράταξη αναγνωρίζει με κατηγορηματικό τρόπο πως είχε την απαιτούμενη ενημέρωση, την Τρίτη 2 Αυγούστου, όταν η υποψήφια Δήμαρχος του «Project» κα Παρθένα Κιόρτεβε δήλωνε σε έντυπο της Δράμας, χρησιμοποιώντας μελλοντικό χρόνο, «κλειστό τα απογεύματα λόγω αδειών το Δ. Στάδιο» και «…πάρθηκε μια απόφαση από τη Δημοτική Αρχή το στάδιο να είναι κλειστό τις απογευματινές ώρες για το επόμενο χρονικό διάστημα», πως οι συγκεκριμένες αναφορές δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Βέβαια, ακόμη και σε περίπτωση που δεν υπήρχε η ενημέρωση (που υπήρξε), το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (Τρίτη 2 Αυγούστου), αν έμπαινε κάποιος ή κάποια στον κόπο και πραγματοποιούσε μια επίσκεψη στο Δημοτικό Στάδιο, κατά την έναρξη της απογευματινής βάρδιας των αρμόδιων για τη φύλαξη υπαλλήλων, στις 15.00, θα μπορούσε εύκολα να διαπιστώσει αν το στάδιο ήταν ανοιχτό ή κλειστό.

Ο ρόλος του υποψηφίου Δημάρχου ή της υποψήφιας Δημάρχου έχει σημαντικές ευθύνες, απαιτεί πολλή δουλειά και φυσικά θάρρος για να αναγνωρίζεις τα τυχόν λάθη. Η κα Κιόρτεβε όπως και όλα τα πολιτικά πρόσωπα, θα πρέπει να συνηθίσει πως όπως ασκεί κριτική ή αναδεικνύει ζητήματα μείζονος ή ήσσονος σημασίας (όπως το συγκεκριμένο), έτσι θα πρέπει να δέχεται και η ίδια την κριτική. Στο συγκεκριμένο θέμα, με τις δηλώσεις της, οι οποίες δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα τη στιγμή που έγιναν και με αναφορά σε μέλλοντα χρόνο, εξέθεσε την ίδια της την παράταξη και για αυτό χρειάστηκε να εκδοθεί στη συνέχεια η μακροσκελής διευκρινιστική ανακοίνωση.

Σχετικά με το υπόλοιπο περιεχόμενο της ανακοίνωσης του «Project» και την προσπάθεια να επικοινωνηθεί πως «κατόπιν ενεργειών» της παράταξης το στάδιο παρέμεινε ανοιχτό, δεν αφορά την ανάρτηση της ergasia-press, καθώς ουδεμία τέτοια αναφορά υπήρξε, όπως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε γνώστης της ελληνικής.

Όσον αφορά το έντυπο, το οποίο φιλοξένησε, χωρίς να ζητήσει την αντίθετη άποψη, δηλώσεις περί κλειστού σταδίου σε μελλοντικό χρόνο, ενώ το στάδιο ήταν ανοιχτό, ας κάνει την αυτοκριτική του για το αν τηρήθηκε ένας από τους βασικούς κανόνες της δημοσιογραφίας, η διασταύρωση της είδησης. Γιατί με μια απλή επίσκεψη στο στάδιο, αρκετή ώρα πριν από το κλείσιμο της ύλης, θα μπορούσε να εξακριβωθεί ιδίοις όμμασι αν οι καταγγελίες σε μελλοντικό χρόνο ευσταθούσαν ή όχι και να μη δημοσιεύονταν ακρίτως.

Η ergasia-press μετά από την πλήρη δικαίωσή της και στο συγκεκριμένο θέμα, δεν πρόκειται να επανέλθει. Οι 500 λέξεις της συγκεκριμένης ανάρτησης αρκούν…