Δυστυχώς το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στον Δήμο Δράμας φαίνεται ότι κατρακυλάει σε επίπεδο ψευδών ειδήσεων, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποτελούν τα γνωστά σε όλους fake news.

Από το πρωί της σημερινής ημέρας (Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022) μεταδίδεται με ευθύνη της παράταξης «Project για τη Δράμα» η ψευδής είδηση (fake news) ότι το Δημοτικό Στάδιο «Αλέκος Φορύσιος» παραμένει κλειστό κατά τις απογευματινές ώρες. Η συγκεκριμένη είδηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς το στάδιο παραμένει ανοιχτό καθημερινά για τις ανάγκες του όποιου μεμονωμένου αθλητή το επιθυμεί. Μάλιστα, με ευθύνη συγκεκριμένου Μ.Μ.Ε. της Δράμας, το οποίο δεν τήρησε τη δημοσιογραφική δεοντολογία και δεν ζήτησε να λάβει την αντίθετη άποψη, η είδηση μεταδίδεται ακρίτως χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και χωρίς να συμβάλλει στον δημόσιο διάλογο.

Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα η ιστοσελίδα ergasia-press.gr αποκάλυψε την είδηση ότι όχημα της Π.Ε. Δράμας βρισκόταν σε παραλιακό beach bar των Αμμολόφων την Κυριακή 31 Ιουλίου, αναγκάζοντας τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για αυτό. Αυτό το παράδειγμα της ερευνητικής δημοσιογραφίας ας το λάβουν υπόψη τους όσοι επιθυμούν να υπηρετήσουν το συγκεκριμένο είδος και ας φροντίζουν να μη δημοσιεύουν fake news.

Η κα Παρθένα Κιόρτεβε, υποψήφια Δήμαρχος της παράταξης «Project για τη Δράμα», η οποία διέσπειρε με δηλώσεις της και με αναρτήσεις της τα συγκεκριμένα fake news οφείλει άμεσα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Εφόσον δεν προβεί στη συγκεκριμένη πράξη ευθύνης τότε συνολικά η παράταξη «Project για τη Δράμα» επιβαρύνεται για τη μετάδοση  ψευδών ειδήσεων που δεν συμβάλλουν στον δημοκρατικό δημόσιο διάλογο για τη Δράμα και συνολικά τα μέλη της είναι υπεύθυνα για τη διασπορά fake news.

Update: Διαβάστε την απάντηση της παράταξης “Projcet για τη Δράμα” ΕΔΩ