ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΔΡΑΜΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΒΑΘΜΟ Ή ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ HANDBALL PREMIER ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΛΛΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Handball Premier οδεύει προς το φινάλε της με 2 αγωνιστικές να απομένουν και η αγωνία κορυφώνεται κυρίως όσον αφορά την ουρά του βαθμολογικού πίνακα, καθώς κορυφή και θέσεις για play off φαίνεται να έχουν «κλειδώσει». Για την 21η αγωνιστική ο Χιλιώτης Δράμα 1986 αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Πανελλήνιο, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2018, στις 18.00. Η Δραμινή ομάδα με νίκη ή ισοπαλία αποκτά το δικαίωμα συμμετοχής στα play out, ανεξαρτήτως άλλων αποτελεσμάτων, αν την τελευταία αγωνιστική τα αποτελέσματα κυλήσουν με φυσιολογικό τρόπο. Πάντως η συμμετοχή στα play out εξασφαλίζεται ακόμη και σε περίπτωση ήττας, αν στο παιχνίδι που διεξάγεται την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στο Φοίβο Συκεών και στον ΓΑΣ Καματερού, νικήτρια αναδειχτεί η ομάδα από τις Συκιές. Βέβαια, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο (ή ακόμη και αν ο Χιλιώτης Δράμα 1986 αναδειχθεί ισόπαλος με τον Πανελλήνιο) θα διεξαχθούν αγώνες play out με τη συμμετοχή και των 4 ομάδων στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Σε περίπτωση που η Δραμινή ομάδα νικήσει μέσα στην Αθήνα, τότε ο Πανελλήνιος (το προσεχές παιχνίδι αποκτά χαρακτήρα τελικού) υποβιβάζεται απευθείας και ο Χιλιώτης Δράμα 1986 θα διεκδικήσει την παραμονή σε αγώνες play out με τον ηττημένο του αγώνα Φοίβος – Καματερό.

Η βαθμολογία μετά την 20η αγωνιστική στην ουρά της βαθμολογίας είναι η εξής:

  1. Φοίβος Συκεών 11
  2. ΓΑΣ Καματερού 10
  3. Χιλιώτης Δράμα 1986 5
  4. Πανελλήνιος 0

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος αγώνες play out διεξάγονται ανάμεσα στις ομάδες 11-12 και 13-14, με τον ηττημένο του δεύτερου ζευγαριού να υποβιβάζεται, και τον ηττημένο του ζευγαριού 11-12 να αγωνίζεται με το νικητή του 13-14 για την παραμονή. Όλα αυτά βέβαια αρκεί ανάμεσα στις ομάδες σε διαδοχικές θέσεις να υπάρχει διαφορά μέχρι τουλάχιστον 5 βαθμούς.

Την προηγούμενη αγωνιστική ο Χιλιώτης Δράμα 1986 ηττήθηκε εντός έδρας με 31-19 από τον ΑΣΕ Δούκα, ο οποίος βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η Δραμινή ομάδα άντεξε μόνο για 15 λεπτά (σκορ 6-7), ενώ στη συνέχεια δεν προέβαλε αντίσταση στην ομάδα της Αθήνας. Ο αγώνας μεταδόθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ-3 (ο δεύτερος τη φετινή σαιζόν, μετά από αυτόν με τον ΓΑΣ Καματερού στην Αθήνα).

ΧΙΛΙΩΤΗΣ ΓΣ ΔΡΑΜΑ ’86 – ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 19-31

Τα πεντάλεπτα: 1-3, 4-4, 6-7, 6-10, 9-12, 9-15 (ημ.), 9-17, 11-18, 12-20, 13-22, 15-27, 19-31

ΧΙΛΙΩΤΗΣ ΓΣ ΔΡΑΜΑ 1986 (Σάκης Βαλαβάνης): Μπέτζιος, Βάκκας, Χαϊτίδης 1, Κοβογλανίδης 2, Κοτσαμαρίκογλου 3, Κουρουτζίδης 1, Τουνγκελίδης 6, Βουλγαράκης 1, Παπάζογλου, Γιαννακόπουλος, Τσιτσίγκος, Αντάμοβιτς 5, Κουρτίδης, Θωμίδης, Παγωνίδης, Τσεπίδης.

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ (Κώστας Μπούνας): Μωραϊτης 8, Τόμπρος, Παπαπούλιος 3, Γκέρτσος, Νομικός 1, Μπραουδάκης, Αποστολίδης 2, Μπάρμπας, Ντούνης, Μπάγιος 7, Ζιβούλοβιτς 3, Τζανιδάκης 1, Ζαφειράκης, Κολαύτης, Κεδέρης 6

Διαιτητές: Ουζούνης, Παρασκευούδης Δίλεπτα: 4-5 Πέναλτι: 4/4-3/4

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Χιλιώτη Δράμα 1986 Σάκης Βαλαβάνης δήλωσε στην ΕΡΤ-3: «Περιμέναμε το παιχνίδι να είναι ιδιαίτερα δύσκολο για εμάς. Ο Δούκας παρουσιάστηκε διαβασμένος, είχε σε πολύ καλή κατάσταση τον τερματοφύλακα, έβγαλε γκολ στον αιφνιδιασμό, δεν μας άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης. Η νίκη του ήταν δίκαιη». «Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια στη χρονιά, με τον Πανελλήνιο στην Κυψέλη. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, ο Πανελλήνιος μπορεί να μην έχει βαθμό, αλλά παραμένει επικίνδυνος. Θα δουλέψουμε και θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη, για να δούμε εάν θα γίνουν πλέι άουτ για την παραμονή», πρόσθεσε ο Δραμινός τεχνικός.