ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Η Ελλάδα είναι παρούσα έμπρακτα στο πλευρό της δοκιμαζομένης Ουκρανίας, αποφασιστικά αντίθετη στην πέρα από κάθε λογική Ρωσική εισβολή. Συμβάλλουμε στη στήριξη του αγώνα του Ουκρανικού λαού για ανεξαρτησία, δημοκρατία και ειρήνη.

Στο πλαίσιο αυτό η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσε επιστολή προς την ΥΠΑΙΘ, προτείνοντας να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεών του, για τη φιλοξενία γυναικών και παιδιών από την Ουκρανία και σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και φορείς να εξασφαλίσει την μεταφορά, εγκατάσταση και διαμονή των οικογενειών σε αυτές.

Επίσης η Βουλευτής ζήτησε να εξεταστεί το θέμα της φιλοξενίας παιδιών προσφύγων από την Ουκρανία και στις κατασκηνώσεις που ανήκουν στο «ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ» (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και έχουν παραχωρηθεί στους Δήμους.

Όλοι έχουμε χρέος να συνδράμουμε με κάθε τρόπο στη διεθνή προσπάθεια να μειώσουμε τις τραγικές συνέπειες του πολέμου, για τον άμαχο πληθυσμό που ξεριζώνεται βίαια, ιδιαίτερα η χώρα μας, που μεγάλο κομμάτι του Ελληνισμού της Ομογένειας ζει και ακμάζει στην Ουκρανία, ιδιαίτερα στις περιοχές της μαρτυρικής Μαριούπολης και της Οδησσού.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθεί η επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως:

Κυρία Υπουργέ,

Οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία από την εισβολή της Ρωσίας έχουν δημιουργήσει, μεταξύ άλλων, τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Εκατομμύρια Ουκρανών πολιτών, κυρίως γυναίκες και παιδιά, γίνονται πρόσφυγες στις γειτονικές Ευρωπαϊκές χώρες για να σώσουν τη ζωή τους.

Η Ελλάδα μπορεί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να δώσει το παρόν, αναδεικνύοντας την ανθρωπιστική διάσταση αυτού του παράλογου πολέμου και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που τονίζουν τη φυσιογνωμία της χώρας μας. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες της Ουκρανίας και ειδικά της περιοχής της Μαριούπολης όπου υπάρχει Ελληνική ποντιακή ομογένεια.

Σε αυτή τη λογική, θα μπορούσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεών του, για τη φιλοξενία γυναικών και παιδιών από την Ουκρανία σε αυτές.

Προτείνουμε τη χρησιμοποίηση των εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα Αττικής, όπου υπάρχουν 414 τετράκλινοι οικίσκοι (μπαγκαλόους) για τη φιλοξενία προσφυγικών οικογενειών από την Ουκρανία. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία και φορείς, έχει κάθε δυνατότητα να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις μεταφοράς εγκατάστασης και διαμονής αυτών των οικογενειών.

Επίσης θα θέλαμε να εξεταστεί το θέμα της φιλοξενίας παιδιών προσφύγων από την Ουκρανία στις κατασκηνώσεις που ανήκουν στο «ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ» (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και έχουν παραχωρηθεί στους Δήμους.

Θεωρώντας ότι όλοι έχουμε χρέος να συνδράμουμε με κάθε τρόπο στην διεθνή προσπάθεια να μειώσουμε τις τραγικές συνέπειες του πολέμου, για τον άμαχο πληθυσμό που ξεριζώνεται βίαια, ιδιαίτερα η χώρα μας που ένα σπουδαίο κομμάτι του ελληνισμού βρίσκεται αντιμέτωπο με τον αφανισμό του, ευελπιστούμε ότι το Υπουργείο θα εξετάσει με σοβαρότητα και ταχύτητα την πρότασή μας.

Αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση.