Στο επίκεντρο των αστυνομικών ερευνών έχει μπει η πορεία της κεταμίνης, της ναρκωτικής ουσίας που σκότωσε την Τζωρτζίνα καθώς βρέθηκε σε τρομερά υψηλό ποσοστό στο αίμα της. Η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κριθεί προφυλακιστέα για δολοφονία της κόρης της και τα δύο πιθανότερα ενδεχόμενα είναι να προμηθεύτηκε την ουσία από το Διαδίκτυο ή να της την έδωσε οικείο της πρόσωπο.

Προκειμένου να εξερευνηθούν οι διαδικτυακές της αναζητήσεις, οι Αρχές εδώ και μέρες εξετάζουν κινητά και υπολογιστές που βρέθηκαν στο σπίτι της, ενώ πλέον έχουν στα χέρια τους και το tablet που είχε θαφτεί μαζί με τη Τζωρτζίνα, με πρωτοβουλία της μητέρας της.

Αναμένεται δηλαδή να εξεταστεί το ιστορικό αναζητήσεων που έγιναν με τη συγκεκριμένη συσκευή – που κατά την κατηγορούμενη ήταν η αγαπημένη της Τζωρτζίνα και για αυτό την έβαλε στο μνήμα– , διαγραμμένα μηνύματα και επαφές, δεδομένα από κάμερες και άλλες πληροφορίες που δεν μπορούν να διαγραφούν από τον χρήστη ακόμα και εάν έχει προκαλέσει φθορές στο tablet.

Διαβάστε επίσης:

Υπενθυμίζεται ότι την εντολή για το άνοιγμα του μνήματος της Τζωρτζίνας, έδωσε η 18η ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου της.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της εκταφής

 

Η διαδικασία της εκταφής ξεκίνησε λίγο πριν από τις 07:00, με παρόντες εισαγγελέα Πρωτοδικών, την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, αστυνομικούς και συγγενείς της Τζωρτζίνας. Νωρίτερα, ιερέας του ιερού ναού τέλεσε τρισάγιο στην μνήμη της 9χρονης.

 

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 08:15. Αστυνομικοί παρέλαβαν το tablet που πρόκειται να μεταφερθεί άμεσα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν σε αυτό στοιχεία που μπορούν να αντληθούν και να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας για τον θάνατο του παιδιού.

 

Το ύποπτο πρόσωπο για την χορήγηση κεταμίνης

 

Συγγενικό πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου το οποίο φέρεται να είναι τοξικοεξαρτημένο εξετάζεται από τις Αρχές ως το άτομο που ενδέχεται να προμήθευσε στην Ρούλα Πισπιρίγκου την ουσία κεταμίνη, σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόνησσος.

Στην Αστυνομία έχουν περιέλθει πληροφορίες για το άτομο αυτό, που ήταν τακτικός συνομιλητής της κατηγορουμένης πριν προφυλακισθεί. Από το άνοιγμα των 8 κινητών της Ρούλας, αλλά και από τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο, ενδέχεται να αποκαλυφθεί κάποιος «συνδυασμός» που θα φέρει στο φως τον τρόπο που έφθασε στα χέρια της η κεταμίνη, αν βέβαια δεν είναι κάποιος άλλος εκείνος που πιθανώς διοχέτευσε τη θανατηφόρο ουσία στον οργανισμό της κόρης της.

Βέβαιος ο Λέων για ασφυκτικό θάνατο της Ίριδας

 

Στον Μάνο Δασκαλάκη, πατέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα που δήλωσε πως αν γνώριζε για τη Μαλένα θα είχε προστατεύσει την Τζωρτζίνα απαντά μέσω της εκπομπής «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Ο ιατροδικαστής επεσήμανε ότι από τα ευρήματα αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι ο θάνατος της Ίριδας εμφανίζει όλα τα σημάδια ενός ασφυκτικού θανάτου και τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Για το πόρισμα της επιτροπής Καρακούκη, ανέφερε ότι θα βγάλει ένα ασφαλές και βέβαιο συμπέρασμα.

 

Σύμφωνα με τον κ. Λέων το κοινό στοιχείο θανάτου των δύο παιδιών είναι τα πανάκια. Στο δεύτερο το πανάκι ήταν ποτισμένο με αίμα άρα, όπως είπε ο κ. Λέων το είχε βάλει στο στόμα.

Τι απάντησε στον Μάνο Δασκαλάκη ο Λέων

«Είμαι ο πρώτος που εδώ και καιρό έχω πει ότι υπήρχαν αστοχίες. Όμως θέλω να σας πω τα εξής.Συνήθως δεν σχολιάζω κανένα άνθρωπο επειδή όμως εδώ σαφώς δείχνει τους ιατροδικαστές ως υπεύθυνους να διευκρινίσουμε κάτι. Οι ιατροδικαστές πράγματι έχουμε κάνει αστοχίες. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Δεν μιλάω συνολικά. Εν πάση περιπτώσει μετά θα δούμε συγκεκριμένα ο καθένας, αφού έχει τελειώσει η διαδικασία, τι έχει κάνει και τι όχι.

Ο κύριος Δασκαλάκης όμως είναι ένας πατέρας. Έχει τη δυνατότητα μετά από μία ιατροδικαστική έκθεση την οποία δεν θεωρεί ο ίδιος επαρκή να πάει και στον ιατροδικαστή, να ξαναπάει, να πάει στους θεράποντες ιατρούς να το συζητήσει, να δείξει την αγωνία του, να πάει ακόμα και σε ένα τεχνικό σύμβουλο. Ο κ. Δασκαλάκης έμενε με τη σύζυγό του από όσο γνωρίζω χρόνια, έστω και με διαλείμματα και διακοπές. Είχε αντιληφθεί κάτι χρήσιμο να πει στον ιατροδικαστή; Είχε αντιληφθεί κάτι χρήσιμο που θα μπορούσε να βοηθήσει την ιατροδικαστική έρευνα;», είπε.

 

 

Πηγή: ethnos.gr