Νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από Δευτέρα 22/11 για τους κλειστούς χώρους με αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από χώρους όπως σινεμάθέατραμουσείαεστίασηγυμναστήρια. Ωστόσο, οι ανήλικοι θα μπορούν να μπαίνουν στους προαναφερθέντες χώρους με self test 24 ωρών.

Νέα μέτρα ισχύουν από Δευτέρα 22/11 για τους κλειστούς χώρους με αποκλεισμό των ανεμβολίαστων σε όλους τους κλειστούς χώρους σε σινεμά, θέατρα, μουσεία, εστίαση, γυμναστήρια. Ωστόσο, οι ανήλικοι θα μπορούν να μπαίνουν στους παραπάνω χώρους με self test 24 ωρών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, οι ηλικίες 4-17 ετών θα έχουν πρόσβαση μόνο με self test 24 ώρες πριν από την παρουσία τους στον χώρο.

Σε λιανεμπόριο, κομμωτήρια, χώρους αισθητικής έχουν πρόσβαση οι εμβολιασμένοι, οι νοσήσαντες και οι ανεμβολίαστοι με rapid test. Εξαιρούνται τα σούπερ μάρκετ και όλα τα καταστήματα τροφίμων, όπου ισχύει περιορισμός στο 1 άτομο ανά 9 τ.μ.

«Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν» διαβεβαίωσε εκ νέου ο κ. Πλεύρης και επισήμανε πως τα «προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμούς ξεπερνούν τις 900.000».

Πηγή: ethnos.gr