Στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας που εξήγγειλε για την Τετάρτη 25/09/2024 η ΠΟΕΔΗΝ και μετά από σχετικό κάλεσμα που απηύθυνε το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Δράμας, πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου Δράμας.

Εκτός από τους εργαζόμενους, συμμετείχαν πολίτες καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, όπως του Κοινωνικού Φαρμακείου, των συνταξιούχων ΕΦΚΑ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας. Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν ο Πρόεδρος του Σωματείου Νοσηλευτικού Προσωπικού Α.Μ.Θ. Ιάκωβος Σιρλατζής, ο Ιωάννης Τσιάρας Πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Δράμας, ο Κίμων Τσαμπρασίδης εκπρόσωπος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Δράμας κ. Άρτεμη Δημητριάδου.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιωάννης Παπαδόπουλος μίλησε για την τεράστια υποστελέχωση του Νοσοκομείου, καθώς και για το κρίσιμο πρόβλημα της τραγικής έλλειψης ειδικών γιατρών στην Παθολογική Κλινική. Ακολούθησαν χαιρετισμοί και δηλώσεις συμπαράστασης στους αγώνες των σωματείων εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Ο κ. Παναγιώτης Χατζηγεωργίου εκπροσωπώντας την Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη στήριξη του ΕΣΥ και του Νοσοκομείου Δράμας δήλωσε στον χαιρετισμό του ότι θα υπάρξει συνέχιση των κινητοποιήσεων με συγκέντρωση στην Περιφέρεια στις 17 Οκτωβρίου, ημέρα 24ωρης απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ. Στις 20 Οκτωβρίου όπως είπε, θα ακολουθήσει εκδήλωση στο Δημαρχείο με ομιλίες επιστημόνων για τα προβλήματα του ΕΣΥ, ενώ την 1η Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο.