Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με θέμα «Επισφαλής η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Γενικό Νοσοκομείο Δράμας», κατέθεσαν οι Βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Γιάννης Δελής, Λεωνίδας Στολτίδης και Γιώργος Λαμπρούλης.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Η τραγική υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας και ειδικότερα της Παθολογικής του Κλινικής, με την παραμονή πλέον μίας μόνο Παθολόγου Ιατρού (Διευθύντρια Ιατρός εκτελούσα και χρέη Συντονίστριας Διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής), καθιστά αναπόφευκτα και αυτονόητα τη λειτουργία της Κλινικής όχι μόνο εξαιρετικά επισφαλή αλλά και τώρα πια επικίνδυνη. Επικίνδυνη για την ασφάλεια τόσο των ασθενών όσο και του ίδιου του ιατρικού προσωπικού που, εκτός από τη μοναδική εναπομείνασα ιατρό την ώρα που ο ήδη ελλιπής οργανισμός προβλέπει 11 θέσεις, παρουσιάζει τραγική έλλειψη και ειδικευόμενων ιατρών.

Η παραπάνω κατάσταση δεν είναι τωρινή. Παρ’ όλες τις πολύμορφες και διαχρονικά παρεμβάσεις του Κ.Κ.Ε. και στη Βουλή για το Γ.Ν. Δράμας δεν υπάρχει η παραμικρή βελτίωση αυτής της πραγματικότητας, παρά μόνο εφήμερες λύσεις που ουσιαστικά «μπαλώνουν» περιστασιακά και μόνο τις ελλείψεις χωρίς να αντιμετωπίζουν το τεράστιο αυτό πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι η Παθολογική Κλινική του Γ.Ν Δράμας, η μοναδική πανελλαδικά με 52 κλίνες, που λειτουργούσε από το 2023 με μόνο 2 ειδικούς παθολόγους ιατρούς:

– εφημερεύει καθημερινά καλύπτοντας υγειονομικά όλη την Π.Ε. Δράμας και όχι μόνο,

– νοσηλεύει ασθενείς από όλες τις ιδιωτικές κλινικές της Π.Ε. Δράμας (τουλάχιστον 5),

– νοσηλεύει ασθενείς άλλων ειδικοτήτων είτε διότι δεν εφημερεύει η αντίστοιχη ειδικότητα (Ουρολογική) είτε διότι «όλα τα περιστατικά στο τέλος νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική».

Ενώ, παρ’ όλο που έχει στην ευθύνη της το Διαβητολογικό Ιατρείο του Γ.Ν. Δράμας και τα Παθολογικά Εξωτερικά Ιατρεία αδυνατεί τα τελευταία 2 χρόνια, λόγω της τεράστιας έλλειψης Ειδικών Παθολόγων Ιατρών, να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασθενών.

Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια επείγοντα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να προσληφθεί άμεσα ο αναγκαίος αριθμός παθολόγων με σχέση εργασίας μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όπως και όλων των υπόλοιπων υγειονομικών προκειμένου να λειτουργήσει η Παθολογική Κλινική του Γ.Ν Δράμας με ασφάλεια τόσο των ασθενών όσο και του ίδιου του ιατρικού προσωπικού.