Του Αναστάσιου Νικολαΐδη

Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας

Ο διάλογος για την Κεντροαριστερά είναι χρήσιμος και απαραίτητος, αποτελώντας αναγκαιότητα για την κοινωνία, καθώς αφορά όχι μόνο τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, αλλά ουσιαστικά την πορεία της χώρας. Η πλειοψηφία των πολιτών ασφυκτιά από τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ., στενάζοντας οικονομικά από τις τεράστιες αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια. Για αυτόν τον λόγο εύλογα αναζητείται ένας ισχυρός εναλλακτικός πόλος διακυβέρνησης, που θα λάβει φιλολαϊκά μέτρα και θα λειτουργήσει ανακουφιστικά για τους πολλούς και όχι για τους λίγους και εκλεκτούς, όπως συμβαίνει σήμερα.

Στο υπάρχον πολιτικό πλαίσιο, το ΠΑΣΟΚ πορεύεται εδώ και χρόνια με αδιαμφισβήτητη αυτονομία, έχοντας καταφέρει να αυξήσει την επιρροή του και να αποτελεί το μοναδικό κόμμα που στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις καταγράφει συνεχή αύξηση των ποσοστών του. Προφανώς και απαιτείται ακόμη περισσότερη δουλειά για να εκφραστούν οι αγωνίες και οι ελπίδες ενός μεγαλύτερου τμήματος συμπολιτών μας, όμως ειδικά στην επαρχία έχει επιβεβαιωθεί η βαθιά σύνδεση των τοπικών κοινωνιών με το ΠΑΣΟΚ, μια σχέση με γερά θεμέλια.

Η αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ είναι σημαντικό να συνεχιστεί, καθώς οι συγκολλήσεις στην κορυφή και από τα πάνω προς τα κάτω, είναι βέβαιο ότι θα έχουν αντίθετα αποτελέσματα και θα παρεμποδίσουν την αναδιάταξη του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων. Το ΠΑΣΟΚ, όπως αποδεικνύεται καθημερινά τόσο εντός Βουλής όσο κυρίως σε επίπεδο κοινωνίας, αποτελεί την πλέον αξιόπιστη πρόταση στην Κεντροαριστερά. Με συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις, με ρεαλιστικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα και με σύγχρονο πρόγραμμα το οποίο ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική σοβαρή εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας.

Φυσικά σε αυτή την αυτόνομη πορεία, οι πόρτες του Κινήματος παραμένουν ανοιχτές για όλους τους πολίτες που επιθυμούν να μπει επιτέλους τέλος στη διακυβέρνηση της χώρας με αναξιοπιστία, αλαζονεία και αναξιοκρατία. Το ίδιο βεβαίως, ισχύει και για τα διάφορα στελέχη που κατά καιρούς αποχώρησαν, θεωρώντας ότι με τη μετακίνηση σε άλλα κόμματα θα ευοδωθούν οι προσωπικοί τους στόχοι και θα εκπληρωθούν οι φιλοδοξίες τους περί άσκησης εξουσίας. Με την ψήφο τους μπορούν να συμβάλλουν στην πολιτική αλλαγή που τόσο ανάγκη έχει η πατρίδα μας.

Το επόμενο χρονικό διάστημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για το ΠΑΣΟΚ, καθώς η λήξη της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας θα πρέπει να έχει δύο αδιαμφισβήτητα δεδομένα, τη μαζική συμμετοχή και την αδιαπραγμάτευτη ενότητα. Επιπλέον, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η προεκλογική περίοδος να μην απομακρύνει το κόμμα από την κοινωνία και την αντιμετώπιση όσων καλούνται να ξεπεράσουν σε καθημερινό επίπεδο οι πολίτες. Ο αντίπαλος δεν είναι εντός των τειχών και το υψηλό επίπεδο αντιπαράθεσης θα πρέπει να διατηρηθεί έως το τέλος, καθώς όλες οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος μπορούν να συνεισφέρουν στην επόμενη ημέρα και μαζί με πολλά ακόμη στελέχη να πρωταγωνιστήσουν στην ενίσχυση του ισχυρού προοδευτικού πόλου στη χώρα μας.

Όλες και όλοι μαζί μπορούμε να αποτελέσουμε ξανά τη δύναμη αλλαγής για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, όχι μόνο εμπνέοντας ελπίδα και προοπτική για το μέλλον, αλλά κυρίως δίνοντας άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας.

 

Το άρθρο του κ. Νικολαΐδη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Documento