Η δεύτερη μέρα του Cosmopolis festival 2023 συνεχίστηκε εχθές (Τρίτη 30 Ιουλίου) με μεγάλη επιτυχία, καθώς πλήθος κόσμου πλημμύρισε εκ νέου τη Θεοδώρου Πουλίδου, τον κεντρικό δρόμο της παλιάς πόλης.

Mουσικές, performances, street food & bazaar και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων γεμάτο χρώματα, εικόνες και γεύσεις έδωσαν έναν ξεχωριστό παλμό στη χερσόνησο της Παναγίας. Από τις 19:30 μέχρι και τα μεσάνυχτα, η εντυπωσιακή κεντρική σκηνή του Cosmopolis στην Πλατεία του Μωχάμετ Άλη, φιλοξένησε σπουδαίους DJs ηλεκτρονικής μουσικής σε μια εκρηκτική συναυλία όπου το show έκλεψε η headliner της βραδιάς και ανερχόμενη σταρ του είδους, The Yard Woman.

Οι μικροί φίλοι του φεστιβάλ απήλαυσαν δύο διασκεδαστικές δράσεις στο παρκάκι στην αρχή της Θεοδώρου Πουλίδου. Οι δράσεις “Διαβάζω παίζω ζωγραφίζω” με την Μπιζιάνα Καλλιόπη και Μπιζιάνα Νόπη και “Ταξιδιάρικα Παραμύθια” από τους Παραμυθάδες προσέφεραν μια ξεχωριστή εμπειρία στο πλαίσιο της ενότητας CosmoKids.

Το πρόγραμμα της σκηνής του CosmoDances ήταν χθες πιο εναλλακτικό, καθώς φιλοξένησε ένα performance με συνοδεία μουσικής και μία συναυλία με συνοδεία χορού. Αρχικά, η Φωτεινή Μελετιάδου, η Κωνσταντίνα Βέρρου και ο Σωκράτης Βότσκος παρουσίασαν τον δομημένο αυτοσχεδιασμό με τίτλο “into the process”. Τα ηνία ανέλαβαν στη συνέχεια οι υπέροχοι Grikanta. Οι μουσικοί και χορευτές του συγκροτήματος ερμήνευσαν νοτιο-Ιταλικά παραδοσιακά τραγούδια με γλωσσικές επιρροές αρχαιο-ελληνικής διαλέκτου και παρέσυραν το κοινό σε μια μουσικοχορευτική γιορτή που δικαίως καταχειροκροτήθηκε από τους φίλους και τις φίλες του φεστιβάλ.

Η γιορτή του animation συνεχίστηκε και χθες στην αυλή του 5ου Γυμνασίου. Η ομάδα του Thessaloniki Animation Festival επιμελήθηκε προβολές animation σε δύο διαφορετικές ενότητες, για παιδιά και ενήλικες. Παράλληλα, στην αυλή της Παλιάς Μουσικής που γέμισε από σινεφίλ προβλήθηκε η ιταλική ταινία “Zamora” με την ευγενική υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.

Στην οδό Θεοδώρου Πουλίδου διασκεδαστές του δρόμου έστησαν και χθες ένα υπαίθριο πάρτι με το κοινό. Η ομάδα του Kirko – Circus for All έκλεψε τις εντυπώσεις και διασκέδασε μικρούς και μεγάλους. Ο Δημήτρης Στογιάννος και ο Σπύρος Λαμπρινόπουλος ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους με τις gypsy swing μελωδίες, ενώ σε ανύποπτη στιγμή ένωσαν τις μουσικές τους και με τους ήχους των Μπάντα Τέτοια που παρουσίασαν εναλλακτική πατινάδα στην οδό Θεοδώρου Πουλίου, η οποία ολοκληρώθηκε στην αυλή του 7ου Δημοτικού με τραγούδια και χορό από τον κόσμο που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο χώρο. Ακόμη, η υπαίθρια αγορά με τους μικροπωλητές έδωσε το δικό της στίγμα και απογείωσε τη φεστιβαλική εμπειρία των επισκεπτών με ξεχωριστές γεύσεις και αρώματα, ενώ οι καντίνες του Street Food χόρτασαν και ξεδίψασαν και με το παραπάνω τους φίλους του Cosmopolis.

Τέλος, στην αυλή του 7ου Δημοτικού, στον Φάρο της Παναγίας, έλαβαν χώρα τα καλλιτεχνικά εργαστήρια CosmoWorkshops. Χθες, ολοκληρώθηκε το διήμερο Εργαστήριο φωτογραφίας με τον καταξιωμένο φωτογράφο Δημήτρη Μουγκό σε συνεργασία με τον ΦΟΚ. Ο Δ. Μουγκός συζήτησε και ανέλυσε τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων από τη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα και προετοίμασε μαζί τους την έκθεση που στηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου, δίπλα στον Φάρο. Παράλληλα, η Ραφαέλα Λογκάρη και η Μαριανέλη Αναστασιάδου συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τα εργαστήρια χαρακτικής και κολάζ αντίστοιχα τα οποία είχαν μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες σxετικά με τις σημερινές συναυλίες και παράλληλες δράσεις επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ cosmopolisfestival.gr.