Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 οι νέο-εισαχθέντες της Α’ θεματικής Ενότητας Σκηνοθεσίας (ΣΚΙ13) του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Κινηματογραφικής Γραφής, Πρακτικής και Έρευνας του ΕΑΠ (ΣΚΙ) θα μεταβούν στη Δράμα για την α’ τριήμερη δια ζώσης συνάντηση στο μάθημα σκηνοθεσίας, όπως προβλέπεται από τη Προγραμματική Σύμβαση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Τα τμήματα της Θεματικής Ενότητας Σκηνοθεσίας (ΣΚΙ13) του πρώτου εξαμήνου σπουδών είναι πλέον τέσσερα σε σχέση με τα αντίστοιχα τρία που είχαν έρθει στην Δράμα τον Μάρτιο 2023, έχοντας μία αύξηση του αριθμού που συμμετέχουν δια ζώσης στο εργαστήριο αυτής της θεματικής ενότητας στη Δράμα.

Επιπλέον, οι φοιτητές στη Θεματική Ενότητα της σκηνοθεσίας που τελείωσαν επιτυχώς το α’ εξάμηνο σπουδών τους, θα ξαναέρθουν στη Δράμα για την α’ τριήμερη δια ζώσης συνάντηση του β’ εξαμήνου σπουδών τους στη σκηνοθεσία τον προσεχή Νοέμβριο.

Και τα δύο τμήματα, του πρώτου και δεύτερου εξαμήνου θα έρθουν για την δεύτερη εργαστηριακή τους δια ζώσης συνάντηση στη Δράμα τον Ιανουάριο του 2024 σε δύο, διαφορετικών εβδομάδων, διήμερα.

Με αυτόν τον τρόπο, όσο προχωράει το πρόγραμμα σπουδών στα μεγαλύτερα εξάμηνα, ο αριθμός των φοιτητών και οι ημέρες παραμονής τους στην Δράμα θα αυξάνεται μαθηματικά.