Σε ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας ανακοινώνει με χαρά τη διοργάνωση μιας διήμερης εκδήλωσης προβολής τοπικών προϊόντων της Δράμας, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου στην Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος του πρότζεκτ «Η Γη του Διονύσου», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER Ν. Δράμας «Συνεργασία μεταξύ μικρών επιχειρήσεων για διοργάνωση κοινών μεθόδων εργασίας και την κοινή χρήση εγκαταστάσεων και πόρων καθώς και για την ανάπτυξη και/ή την εμπορία τουριστικών υπηρεσιών, που συνδέονται με τον αγροτουρισμό» και στοχεύει στην ενίσχυση της εικόνας της Δράμας, αναδεικνύοντας κάθε ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της περιοχής μας.

Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, στοχεύουμε στην προώθηση των τοπικών προϊόντων και τη στήριξη των παραγωγών μας που τους δίνεται η δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους, να γνωρίσουν νέους πελάτες και να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις τους. Επιπλέον, συμβάλλει στην ανάδειξη της Δράμας ως γαστρονομικού προορισμού, προσφέροντας μοναδικές γεύσεις και εμπειρίες στους επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια των δύο αυτών ημερών, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τα μοναδικά προϊόντα της Δράμας μέσα από γευσιγνωσίες και live cooking events. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

31/05/2024

12:00 – Γευσιγνωσία – ΑΣΟΠ

14:00 – Live cooking

16:00 – Γευσιγνωσία – Μέλι Μενοίκιο και Μέλι Αμφίπολης

18:00 – Γευσιγνωσία – Χαλβάς Ελευθερίου

01/06/2024

12:00 – Γευσιγνωσία – Μαλέας

14:00 – Live cooking

16:00 – Γευσιγνωσία – Πελέχρας

18:00 – Γευσιγνωσία – Sevi

Οι παραγωγοί που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση είτε με φυσική παρουσία είτε με έκθεση των προϊόντων τους είναι:

  1. Οινοποιείο Νίκου Λαζαρίδη
  2. Κτήμα Παυλίδη
  3. Χαλβαδοποιείο Ελευθερίου
  4. Βιολογικά Τυροκομικά Πελέχρα
  5. Μέλι Μενοικίου
  6. Κτήμα Μαλέα
  7. ΑΣΟΠ
  8. Sevi Exceptional Botanic
  9. Δραμινή Σοδειά
  10. Αλλαντοποιία Βόρειος Ελλάς
  11. Natura Μακαρονοποιός
  12. Johnnies Beer
  13. Ιδιότροπα
  14. Μανιτάρια Σιδηρονέρου

Η εκδήλωση αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους επισκέπτες της Αγοράς Μοδιάνο, να γνωρίσουν από κοντά τα αυθεντικά προϊόντα της Δράμας και να απολαύσουν τις γεύσεις και τα αρώματα της περιοχής μας. Ευχαριστούμε όλους τους παραγωγούς που συμμετέχουν και συμβάλλουν στην ανάδειξη της Δράμας ως γαστρονομικού προορισμού.