«Η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ βάζει τέλος στην αλαζονεία του 41% και δημιουργεί νέο πολιτικό πεδίο»

 

«Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι λίγο πριν τη Βουλγαρία. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν τα βγάζει πέρα. Αυτή την πραγματικότητα οφείλει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά δεν το κάνει γιατί έχει τη λογική ότι θα κερδίσουν οι λίγοι όσα κερδίσουν και αφού χορτάσουν θα επενδύσουν. Αυτό το είδος της πολιτικής δεν έχει λειτουργήσει πουθενά», τόνισε, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Action 24 και την εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές». «Πρέπει να πάρουμε φιλολαϊκά μέτρα. Αλλά αμέσως η συντηρητική απάντηση είναι που θα βρείτε τα χρήματα», συμπλήρωσε και επεσήμανε ότι η έκθεση του ΓΛΚ, για το κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλά συγκεκριμένα για ετήσια αύξηση εσόδων από διάφορες πηγές ενώ σημείωσε ότι σημαντική παράμετρος είναι και η φορολόγηση των υπερκερδών.

Ερωτώμενος για τις Ευρωεκλογές, υπογράμμισε ότι είναι «ανάγκη να ενισχυθεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πρώτον, διότι είναι μια συνεπής ευρωπαϊκή δύναμη. Και είναι η πρώτη φορά που κινδυνεύει να έχει πλειοψηφία η Δεξιά με την ακροδεξιά στην Ευρωβουλή. Και δεύτερον, για να δοθεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η αλαζονεία του 41% λαμβάνει τέλος. Όταν εκφραστεί η εντολή των πολιτών και δημιουργηθεί το νέο πολιτικό πεδίο, θα δούμε τα θέματα συνεργασίας. Θεωρούμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα σηματοδοτήσει και την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Όπως είπε, «το ΠΑΣΟΚ κλώτσησε την ευκαιρία της απλής αναλογικής και είδαμε το αποτέλεσμα με την εγκαθίδρυση του καθεστώτος Μητσοτάκη. Το ότι είναι δημοκρατικά εκλεγμένη η κυβέρνηση δεν την νομιμοποιεί να παρακολουθεί πολιτικούς της αντιπάλους, δεν τη νομιμοποιεί να νοθεύει τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών, ούτε να συγκαλύπτει ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών».

Όσον αφορά τέλος τη Συνθήκη των Πρεσπών και την στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Καταλαβαίνω την αδυναμία της Ν.Δ. γιατί έχει δύο ψυχές, μια κεντροδεξιά-εκσυγχρονιστική με τους παλιούς Σημιτικούς και μια ακροδεξιά, με τον κ. Σαμαρά σημαιοφόρο, τον κ. Βορίδη, τον κ. Πλεύρη. Πριν εκλεγεί το VMRO, επί 4 χρόνια η κυβέρνηση γιατί δεν προχώρησε στην κύρωση των Πρωτοκόλλων της Συμφωνίας; Προφανώς γιατί υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της που δεν θέλει τη συμφωνία των Πρεσπών».

«Το VMRΟ όπως και η Ν.Δ. ήταν κατά της Συμφωνίας. Έχουμε κάθε λόγο να διατηρούμε σχέση καλής γειτονίας. Εάν είχαν κυρωθεί τα Πρωτόκολλα θα είχαμε μια δυναμική στήριξης και όχι απαξίωση της Συμφωνίας. Έχει ευθύνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη γιατί άφησε τους ακροδεξιούς να υπονομεύσουν την Συμφωνία των Πρεσπών», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.