Στην Δράμα συναντήθηκαν την Τετάρτη 11 Ιουλίου οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των Θρακικών Εστιών Δράμας, Καβάλας και Σερρών. Αφορμή η προετοιμασία της διοργάνωσης της 3ης Θρακικής Συνάντησης που θα γίνει στην Καβάλα στο πλαίσιο του 11ο Πολιτιστικού Διημέρου που διοργανώνει κάθε δυο χρόνια η Θρακική Εστία Καβάλας. Η συνάντηση των χορευτικών και χορωδιακών τμημάτων των Θρακικών Εστιών της Ανατολικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2018 στο Αμφιθέατρο «Γ. Παυλίδης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας .

Στην συνάντηση της Δράμας αντηλλάγησαν χρήσιμες απόψεις για την πορεία των Θρακικών Εστιών και τις δράσεις τους διαχρονικά. Τονίστηκε δε η ανάγκη συνεχούς ενδυνάμωσης των σχέσεων των Πολιτιστικών σωματείων και ειδικότερα των Εστιών που εδώ και δεκαετίες κρατούν ψηλά την παράδοση των προγόνων μας, από την Θράκη .

Ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Φώτης Μπέγκας και η Γενική Γραμματέας Χρύσα Ζερβοπούλου την Δράμα. Ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Νικόλαος Τσουμπάκης και το μέλος του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Παπακοσμάς εκπροσώπησαν την Καβάλα. Η Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Ανθούλα Ευσταθοπούλου, η Αντιπρόεδρος Δήμητρα Μακρίδου, ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Θεοχαρίδης και η έφορος χορευτικών Παναγιώτα Παπακωνσταντίνου τις Σέρρες.