ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ 2,7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α.Μ.Θ.

 

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. διαθέτει πόρους ύψους 2.762.830 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για την εκπόνηση και υλοποίηση γενικών σχεδίων ύδρευσης και σχεδίων ασφάλειας νερού από 16 Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) της Περιφέρειας.

Τα γενικά σχέδια ύδρευσης αφορούν στην ορθολογική, περιβαλλοντικά ασφαλή και βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων που τροφοδοτούν τα δίκτυα ύδρευσης, ενώ τα σχέδια ασφάλειας νερού αφορούν στη διασφάλιση της ποιότητας και της καταλληλότητας του πόσιμου νερού.

Η κατανομή των πόρων στους Δήμους και στη ΔΕΥΑ της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας έχει ως εξής:

-ΔΕΥΑ Δράμας: 240.584 €

-Δήμος Παρανεστίου: 146.366 €

-Δήμος Κάτω Νευροκοπίου: 117.353 €

-Δήμος Δοξάτου: 117.353 €

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης χρηματοδότησης, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε τη ΔΕΥΑ Ξάνθης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Νίκο Ευφραιμίδη, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Διεθνών Σχέσεων κ. Κωνσταντίνο Κουρτίδη και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Πολιτισμού κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη.