Η Νίκη Κεραμέως, άξια κάθε κριτικής για την καταστροφική πολιτική της στην Παιδεία δεν μπορεί να συγκρίνεται με μια ύποπτη για φόνο παιδιών. Η ανάρτηση Βερναρδάκη, η συγγνώμη και οι αντιδράσεις.

Σφοδρές και δικαιολογημένες αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση του πρώην υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος δημοσίευσε ένα βίντεο στο Tik Tok στο οποίο συγκρίνει την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με την ύποπτη για τον θάνατο των τριών παιδιών της και προφυλακισμένη, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο πρώην υπουργός απέσυρε το βίντεο από τον λογαριασμό του στο TikTok λίγο μετά την ανάρτησή του, ενώ απολογήθηκε για τη πράξη του αυτή κάνοντας λόγο για “απαράδεκτη” διατύπωση και “αστοχία”.

Τι ανέφερε συγκεκριμένα ο Χριστόφορος Βερναρδάκης στο λίγων δευτερολέπτων, βίντεό του: 

“Είναι η Νίκη Κεραμέως η Ρούλα Πισπιρίγκου της Δημόσιας Παιδείας;

1) Στέρησε από 50.000 νέους και νέες την είσοδο στα Πανεπιστήμια.

2) Αναγνώρισε ίσα επαγγελματικά  δικαιώματα στης πάσης φύσεως ιδιωτικά κολλέγια με τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία.

3) Έβαλε δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά.

4) Μετέτρεψε την επαγγελματική εκπαίδευση σε ανειδίκευτη φτηνή εργασία και τον μισθό των παιδιών σε χαρτζιλίκι.

5) Προσέλαβε αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια, αντί για ερευνητές δασκάλους και πανεπιστημιακούς καθηγητές.

6) Αντικατέστησε τα πτυχία με πιστοποιητικά χαμηλής αξίας”.

Η εν λόγω ανάρτηση εκ μέρους του Πανεπιστημιακού του ΑΠΘ και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μόνο ως αθλιότητα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί,μιας και συγκρίνει μια εν ενεργεία υπουργό με μια δυνάμει εγκληματία που κατηγορείται για αφαίρεση ζωών, η οποία ωστόσο ακόμη δεν έχει καταδικαστεί. Και να καταδικαστεί όμως, η εν λόγω σύγκριση μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει σε κάποιον που ασπάζεται τη κοινή λογική.

Διότι στη Νίκη Κεραμέως μπορεί κανείς να προσάψει πολλά (την καταστροφή της δημόσιας Παιδείας, το σκάνδαλο με τη Cisco, τη σιωπή της για το Κολλέγιο Αθηνών), όπως έχει κάνει πολλάκις το NEWS 24/7, ασκώντας έλεγχο επί των πεπραγμένων της.

Ωστόσο το να τη συγκρίνει κανείς με μια κατηγορούμενη για θανάτους παιδιών, αποτελεί πρακτική που σίγουρα δεν ταιριάζει στους κόλπους της Αριστεράς.

Για να αποδομήσεις έναν αντίπαλο που πέφτει σε απανωτά ατοπήματα, δεν χρειάζεται να τον διαβάλλεις με τοξικές προσωπικές επιθέσεις, αλλά να εστιάσεις στο έργο του παρουσιάζοντας με πυγμή, σαφείς αντιπροτάσεις. Τέτοιου τύπου δολοφονίες χαρακτήρων, συνηθίζονται επιπροσθέτως, από τις τάξεις των “απέναντι”.

Ακόμα και με πολιτικό κυνισμό να το δει κανείς, ο κ. Βερναρδάκης βλακωδώς μετατρέπει μια υπουργό που έχει συγκεντρώσει τη μήνιν του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε πρόσωπο που πρέπει κανείς να υπερασπιστεί απέναντι σε μια αθλιότητα. Η συγγνώμη του μπορεί να είναι θεμιτή ως πράξη συνειδητοποίησης, ωστόσο το κακό έχει συντελεστεί ήδη.

“Συγγνώμη για το απαράδεκτο σχόλιο”

Μετά τις αντιδράσεις, ο Χριστόφος Βερναρδάκης ζήτησε συγγνώμη με την εξής ανακοίνωσή του:

“Το σχόλιό μου για το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα της κας Κεραμέως ήταν ξεκάθαρα άστοχο. Για αυτό το λόγο και αναγνωρίζοντάς το, το έχω αποσύρει από χθες το βράδυ. Ζητώ συγγνώμη από την κα Κεραμέως για το απαράδεκτο σχόλιο, η πολιτική κριτική μου ωστόσο στο αίσχος που έφερε προς ψήφιση στη βουλή παραμένει στο ακέραιο”.

Σε απάντησή της για τα παραπάνω, η κ. Κεραμέως κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση, γράφοντας στα social media:

ΝΔ: Να καταδικάσει ο κ. Τσίπρας τη χυδαιότητα

Η ανάρτηση Βερναρδάκη προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση και της Νέας Δημοκρατίας, που ζητά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τα όσα είπε ο βουλευτής του.

“Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βερναρδάκης, ξεπέρασε ακόμη και τα πιο ακραία troll του ΣΥΡΙΖΑ σε τοξικότητα. Σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζει την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, «Πισπιρίγκου της παιδείας». Προφανώς πιστεύει ότι παρομοιάζοντας την υπουργό με μια υπόδικο, μπορεί να κερδίσει μερικά λεπτά αντιπολιτευτικής δημοσιότητας. Το μόνο που κάνει είναι να αποδεικνύει ότι η χυδαιότητα που εκπέμπεται από τον ίδιο και το κόμμα του, δεν έχει τέλος! Απαιτούμε από τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει την άθλια επίθεση του στενού συνεργάτη του στην υπουργό Παιδείας. Αν δεν το κάνει θα είναι σαν να την συνυπογράφει”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: news247.gr