Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία για ακόμη μία χρονιά ο 3ος Διεθνής Μαραθώνιος «Για την Ελευθερία» που συνδιοργανώθηκε από την Α21 και τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου.

Περισσότεροι από 100 αθλητές άντρες, γυναίκες, παιδιά, ακολουθώντας συμβολικά μια διαδρομή που χρησιμοποιείται από τους σωματέμπορους, συμμετείχαν σε ένα μαραθώνιο με αφετηρία τα ΕλληνοΒουλγαρικά σύνορα, με ένα κοινό στόχο: «Την κατάργηση της σύγχρονης δουλείας στον 21ο αιώνα» .

Την προηγούμενη ημέρα, Πέμπτη 18/5 και ώρα 18:00, έγινε ενημέρωση των εθελοντών στο Αμφιθέατρο του Κ. Νευροκοπίου από τις τεχνικές ομάδες Ολλανδών – Ελλήνων και μέλη της Α21 και της A-Team Drama, προκειμένου να διεξαχθεί όσο πιο ομαλά και χωρίς προβλήματα ο αγώνας της επόμενης ημέρας.

Η εκκίνηση δόθηκε την Παρασκευή 19/5 στις 07:00 στον Συνοριακό Σταθμό της Εξοχής για τα 21, 42, και 60 χλμ και για τους ποδηλάτες των 120χλμ. Όλοι τερμάτισαν στην κεντρική πλατεία των Λευκογείων.

Στις 10:00 δόθηκε εκκίνηση για τα 5 και 10 χλμ από την πλατεία των Λευκογείων.

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσαν, ο Ολλανδός αθλητής Jan Wubs που αγωνίστηκε στα 21 χλμ με σκλήρυνση κατά πλάκας και τερμάτισε καταχειροκροτούμενος δηλώνοντας «Πρέπει να περάσουμε το μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι οι ανθρώπινες ψυχές δεν είναι προς πώληση», η Ελληνίδα Βάσω Εγγονοπούλου που αγωνίστηκε στα 10 χλμ με σοβαρό πρόβλημα υγείας (καρκίνο) περνώντας σε όλους το μήνυμα ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε πάντα στη ζωή μας και να είμαστε αισιόδοξοι, καθώς και οι μικρότεροι αθλητές του αγώνα, Ιωάννα- Μαρία ΧατζηΚων/νου 9 ετών η οποία τερμάτισε 2η στα 5χλμ στις γυναίκες και ο Κων/νος Ευθυμιάδης 11 ετών 4ος στα 5χλμ στους άντρες.

Μετά τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή ακολούθησε η απονομή των αναμνηστικών μεταλλίων και διπλωμάτων από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας και στελεχών της A21 και της A-Team Drama, σε αθλητές και εθελοντές. Παρών στην εκδήλωση και ο Δανός Γενικός Διευθυντής της A21 Campaign Philip Hyldgaard ο οποίος μάλιστα συμμετείχε και ως αθλητής στα 42 χλμ.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, τοπικά εδέσματα από γυναίκες των Λευκογείων μοιραζόντουσαν σε αθλητές, εθελοντές και επισκέπτες, αποκομίζοντας τα εγκωμιαστικά σχόλια όλων.

Αξίζει να τονίσουμε ότι για την διεξαγωγή του αγώνα συμμετείχαν πάνω από 100 εθελοντές από την Ελλάδα και 20 περίπου από το εξωτερικό, με καθοριστική συμμετοχή και των υπηρεσιών του Ελληνικού Στρατού, Α.Τ. Κάτω Νευροκοπίου, Κ.Υ. Κάτω Νευροκοπίου, ΤΟΕΒ Κάτω Νευροκοπίου, του Ερυθρού Σταυρού, της ΣΤ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας & Θράκης, Βοήθεια στο σπίτι, Υπηρεσιών του Δήμου Προσοτσάνης καθώς και των Συλλόγων Περιθωρίου, Πολιτιστικής Εστίας Κ. Νευρκοπίου και του ΤΟ.ΣΥ.Ν.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον George L. Stavridis Leader της A-Team Larisa για την οργάνωση και διαχείριση των ξένων εθελοντών, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Δράμας που συμμετείχε με αθλητές του σε αυτόν τον αγώνα, τον ποδηλατικό όμιλο Δράμας και τους διοργανωτές «1000 Δέντρα» του επερχόμενου μεγάλου ποδηλατικού αγώνα «Hydrama Tour» που θα διεξαχθεί 03-04 Ιουν 2017 στο Δήμο Κ. Νευροκοπίου, οι οποίοι συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ασφάλεια των αθλητών κατά την διαδρομή τους και όλους όσοι βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην εκδήλωση.

«Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πολλά»

 

Με εκτίμηση

Ηλίας Στεφανίδης

Ησαιας Χ’’Κων/νου

A-Team Drama Leaders

Website: http://ateamdrama.gr

Facebook: https://www.facebook.com/ateamdrama

Τα αποτελέσματα του αγώνα θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα μας: http://ateamdrama.gr