Την τρίτη θέση κατέκτησε πενταμελής ομάδα μαθητών δημοτικού από τη Δράμα, με το όνομα Robot-Tech, στον προημιτελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής-WRO της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη.

Μετά την επιτυχημένη παρουσίασή τους στο διαγωνισμό εξασφάλισαν το εισιτήριο, για τον τελικό του Πανελληνίου διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή 4 Μαρτίου.

Η Robot-Tech, με επικεφαλής την προπονήτρια και εκπαιδεύτρια Μαρία Σαρπότα, αποτελείται από τον Αποστόλη Καραγιαννίδη, Βασιλική Λαμπριανίδου, Βασίλη Τικταπανίδη, Χρήστο Δήμου και Γιάννη Γαλανό.

Σκοπός του συγκεκριμένου διαγωνισμού είναι να έρθουν σε επαφή τα παιδιά του Δημοτικού με την εκπαιδευτική ρομποτική, να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν τους δικούς τους αυτοματισμούς-ρομπότ καθώς και να παρουσιάσουν το έργο τους. Το φετινό θέμα της κατηγορίας open Δημοτικού ήταν ο «Εποικισμός στον Άρη». Την διάκριση στην ομάδα έφερε η επίλυση ασφυξίας στον «κόκκινο πλανήτη».

 

Η προπονήτρια-εκπαιδεύτρια της ομάδας

Σαρπότα Μαρία