ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Αυτές τις μέρες ακούμε όλα ατά και θυμώνουμε, γιατί ανήκουμε στον φτωχό κόσμο και εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να δοθεί μέριμνα για την Υγεία, Παιδεία, Εργασία, που δυστυχώς δεν υπάρχει καμία.

Και φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε φιέστες σε χιονοδρομικά – άλλωστε για τους ανώνυμους απαγορεύεται – και ούτε μπορούμε οικονομικά να νοικιάσουμε ακριβά σπίτια, ούτε για χάρη μας γίνονται τροπολογίες.

Ας μπούμε στο θέμα: Ο εφοπλιστής – επιχειρηματίας Αθανάσιος Μαρτίνος και ιδιοκτήτης πολλών βιλών (όπως και της βίλας ενοικίασης στον Τσίπρα) ορίστηκε πολιτικός διοικητής του Αγ. Όρους με απόφαση του Κ. Μητσοτάκη από 3/9/2019 και στηρίχθηκε από τον Βαρθολομαίο.

Ο μισθός του σε βαθμό και αποδοχές Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Τέσσερις μονές αντιδρούσαν για τον διορισμό αυτό και η Αθωνική Πολιτεία ζητούσε δήλωσή του για το «πόθεν έσχες». Οπότε; Με τροπολογία από τη Βουλή απαλλάχθηκε από αυτήν την υποχρέωση (iefimerida).

Ο Αθ. Μαρτίνος έχει κόρη που το 2010 ήταν Αντιδήμαρχος στη Βούλα. Από το 2012 Βουλευτής με τη Ν.Δ. στην Ανατ. Αττικής, ενώ το όνομα του πατέρα της αναγράφεται στη λίστα Λάγκαρντ (iefimerida).

Η θέση αυτή του Διοικητή συστάθηκε με την ισχύ του «Καλλικράτη» και ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εξωτερικών. Και όλοι εμείς που έχουμε άνεργα παιδιά, εγγόνια, αναρωτιόμαστε γιατί δεν διορίζουν έναν υπάλληλο του Υπουργείου Εξωτερικών και πρέπει να πληρώνεται ένας παραπάνω που πάντοτε δεν έχει οικονομικό πρόβλημα;

Με όλα αυτά που συμβαίνουν τι «Καλή Χρονιά» να ευχηθώ;

Εύχομαι όχι εκμετάλλευση των κυβερνήσεων σε βάρος των φτωχών και το ανεκπλήρωτο ας αγωνιστούμε: «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» (Μπελογιάννης).