ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ 4 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ, ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

 

Επιχορηγήσεις ύψους 4.062.939 ευρώ σε 22 Δήμους της χώρας, εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση, για την αναβάθμιση 83 δημοτικών σταθμών (50 παιδικοί, 28 βρεφονηπιακοί και 5 βρεφικοί) και την εναρμόνισή τους στις τεχνικές και κτιριακές προδιαγραφές, που θέτει για πρώτη φορά το νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας τους.

Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Προσοτσάνης θα λάβει 297.383,63 ευρώ για την αναβάθμιση έξι παιδικών σταθμών.

Τα έργα που εγκρίθηκαν, εντάσσονται στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών για την προσαρμογή των λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές που ορίζει το νέο Προεδρικό Διάταγμα, με στόχο την απρόσκοπτη και ασφαλή φιλοξενία των παιδιών.

Για το σκοπό αυτό, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα διατεθούν συνολικά 95 εκατ. ευρώ στους Δήμους όλης της χώρας.