ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α.Μ.Θ. 2014-2020

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η προμήθεια καινούργιου εξοπλισμού για τα Γενικά Νοσοκομεία Διδυμοτείχου, Δράμας και Κομοτηνής, συνολικού προϋπολογισμού 3.091.550 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ..

Με την απόφαση αυτή, που θα επιτρέψει την κάλυψη σημαντικών αναγκών σε ιατροτεχνολογικό, ηλεκτρομηχανολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό στα τρία νοσοκομεία, η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. δείχνει την έμπρακτη στήριξή της στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.

Σε μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα άλλωστε, και με σκοπό να αναδείξει την ανάγκη στήριξης των δομών Υγείας στις ακριτικές περιοχές, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και είχε συνάντηση με τον Διοικητή κ. Στέφανο Καρακόλια. Στη συνάντηση ο κ. Μέτιος ενημερώθηκε για όλα τα θέματα και τις ανάγκες που υπάρχουν, με σοβαρότερη αυτή της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου του νοσοκομείου. Στην επίσκεψή του στο Διδυμότειχο ο κ. Περιφερειάρχης συνοδευόταν από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Έβρου και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Α.Μ.Θ. κ. Χρήστο Τερτσούδη, ενώ στη συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου ήταν και ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής κλινικής και Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου κ. Βασίλης Γαλάνης, καθώς ένα σημαντικό τμήμα του νέου εξοπλισμού θα εξυπηρετήσει τη συγκεκριμένη κλινική.

Ο εξοπλισμός που θα προμηθευτεί το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου είναι προϋπολογισμού 1.728.550 €, ενώ αυτός για το Νοσοκομείο Κομοτηνής ο προϋπολογισμός του εξοπλισμού είναι 363.000 €.

Σε ό,τι αφορά το Νοσοκομείο Δράμας, ο εξοπλισμός που θα αποκτηθεί είναι προϋπολογισμού 1.000.000 € και θα καλύψει αποκλειστικά ανάγκες σε κρεβάτια νοσηλείας. Πιο συγκεκριμένα:

-240 κλίνες νοσηλείας ασθενών με κομοδίνο και ενσωματωμένη τραπεζοτουαλέτα

-13 κλίνες ασθενών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας με κομοδίνο και ενσωματωμένη τραπεζοτουαλέτα

-7 κλίνες νοσηλείας παιδικές με κομοδίνο και ενσωματωμένη τραπεζοτουαλέτα.