ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Από όλα τα κράτη της Ε.Ε. έχουμε την πρωτιά! 8 στους 10 Έλληνες δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε μία εβδομάδα διακοπές!

Το 89%, δηλαδή 1,5 εκατομμ. Έλληνες λόγω φτώχειας δεν μπορούμε να αντέξουμε ένα διάλειμμα διακοπών. Το ποσοστό αυτό που δεν θα παραθερίσουμε αν κάναμε κόμμα, θα βγάζαμε αυτοδύναμη Κυβέρνηση!

Σύμφωνα με την Eurostat οι αμοιβές των εργαζομένων είναι σε επίπεδο φτώχειας και δεν αντέχουν οικονομικά το 30% των πολιτών της Ε.Ε. διακοπές ούτε μιας εβδομάδας εκτός σπιτιού. Ντροπή για ένα κράτος η φτώχεια.

Οι Έλληνες λοιπόν δεν πάνε διακοπές, όχι λόγω πανδημίας (που ξαναχτυπά), αλλά αφραγκίας. Ακόμη κι αν κατάφερε ο Έλληνας να πάρει το πολυπόθητο κουπόνι διακοπών ο ένας στους τέσσερις δεν θα πάει!

Όνειρο δηλαδή θερινής νυκτός οι διακοπές!

Κι όμως οι διακοπές δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια για τους λίγους (Ε. Λιντς, Αναπληρώτρια Γ.Γ. ΕΤUC, πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Χρειάζεται ένας μισθός για εισιτήρια και όσο επιδοτούνται και απαλλάσσονται από τη φορολογία οι εφοπλιστές, τόσο πυροδοτούνται οι αυξήσεις των εισιτηρίων και τόσο υπάρχει έλλειψη δρομολογίων, καταπάτηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, υποβάθμιση της υγείας και της ανασφάλειας των εργαζομένων. Γίνεται δυστυχώς χρηματοδότηση των μεγάλων ομίλων με χρήματα από τη φορολογία του λαού μας και των άλλων λαών (Ριζοσπάστης).

Ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας για τη κωδικοποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Το Κ.Κ.Ε. καταψήφισε το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο δίνονται στους εφοπλιστές και άλλα προνόμια και χρήμα για να μην αυξάνουν τάχα τις τιμές των εισιτηρίων.

Συμπέρασμα δεν ψηφίζουμε Δεξιά και η Ν.Δ. πρέπει να πάρει τα λιγότερα ποσοστά στις εκλογές από κάθε εκλογική αναμέτρηση. Άλλωστε η κα Μπακογιάννη είπε: Φυσικά και θα αλλάξουν τα ποσοστά μας, αφού δεν θα μας ψηφίσουν οι ανεμβολίαστοι, οι ψεκασμένοι, στηρικτές του Πούτιν (την άκουσα με τα αυτιά μου από την TV).

Τώρα όπως υποσχέθηκα, γνωμικά: Βρώμικη φωνή, κακή ανατροφή, είσαι χυδαίος, τα έχεις όλα όσα χρειάζονται για να ασχοληθείς με την πολιτική (Αριστοφάνης). Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορείς να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με τη ψήφο σου μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου (Αβραάμ Λίνκολν).