Σε δήλωσή του για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης Siemens, ο Βουλευτής Ν. Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε τα εξής:

Η αδυναμία της Δικαιοσύνης να καταλογίσει ευθύνες για την υπόθεση Siemens αναζωπύρωσε τη συζήτηση για την ετοιμότητά της στην ταχεία και ουσιαστική διαλεύκανση σκανδάλων. Για ένα ομολογημένο σκάνδαλο ολκής, του οποίου ο πρωταγωνιστής δραπέτευσε στο εξωτερικό για να αποφύγει τις συνέπειες, η απόφαση επιβεβαίωσε την αδυναμία του συστήματος ποινικής Δικαιοσύνης να διεκπεραιώνει σχετικά γρήγορα υποθέσεις που έχουν βαθύ αποτύπωμα στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας, προκαλώντας σοβαρά ερωτήματα στη κοινωνία.

Η λόγω παραγραφής, κυρίως, απαλλακτική δικαστική κρίση προκάλεσε την αντίδραση του ίδιου του Εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, ο οποίος διέταξε σχετική έρευνα, καταδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την ανάγκη αναζήτησης των αιτίων των μεγάλων καθυστερήσεων. Είναι πλέον ζήτημα Δημοκρατίας ο εντοπισμός και η αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης. Και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες και στη Δικαιοσύνη αλλά και στη Δημοκρατία.