Η Πώλα Δαμιανού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση και τους γονείς της, Θόδωρο Δαμιανό και Χρύσα Σαλαβράκου

Η Δραμινής καταγωγής κ. Πώλα Δαμιανού θα είναι υποψήφια με τη Ν.Δ. στην Α’ Αθηνών.

Η κ. Δαμιανού, δικηγόρος, διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης και σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι κόρη του Θόδωρου Δαμιανού, πρώην Βουλευτή του Νομού Δράμας και πρώην Υφυπουργού Βιομηχανίας, και της δικηγόρου Χρύσας Σαλαβράκου.

Η Καλλιόπη – Λάουρα (Πώλα) Δαμιανού γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Ιλίσια. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού και σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στο τμήμα Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με εξειδίκευση στο Οικονομικό Δίκαιο από το City University of London.

Σήμερα εργάζεται ως δικηγόρος, ενώ από το 2018 είναι διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Από το 2020 είναι σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, κυρίως σε θέματα Στρατηγικών Επενδύσεων.

Υπήρξε ενεργό μέλος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, ενώ το 2016 εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2019 εκλέχτηκε Κοινοτική Σύμβουλος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη και είναι Πρόεδρος της Λέσχης Φιλίας Κουκακίου.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.