ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.

 

 

  • Αφορά την πράξη «Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας μη επικίνδυνων Στερεών Αστικών Αποβλήτων Ανατολικού Τομέα ΠΑΜΘ (Αλεξανδρούπολης)»

 

Σε συνέχεια της από 12 Σεπτεμβρίου 2019 επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μανώλη Γραφάκου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη και του Προέδρου του Δ.Σ. της ΔΙΑΑΜΑΘ Α.Α.Ε. κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου υπεγράφη στις 13/09/2019 από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού η έγκριση εκτέλεσης εργασιών του υποέργου 4 «Διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών» της πράξης «Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας μη επικίνδυνων Στερεών Αστικών Αποβλήτων Ανατολικού Τομέα ΠΑΜΘ (Αλεξανδρούπολης)».

Με αυτή την απόφαση επιτρέπεται η συνέχιση των χωματουργικών εργασιών και επιταχύνονται οι εργασίες υλοποίησης της πράξης για την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (ΜΕΑ) μη επικίνδυνων Στερεών Αστικών Αποβλήτων Ανατολικού Τομέα ΠΑΜΘ (Αλεξανδρούπολης). Η ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης, θα επεξεργάζεται τα υπολειπόμενα σύμμεικτα απορρίμματα του συνόλου των δήμων της Ροδόπης, καθώς και των δήμων Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης του νομού Έβρου.

Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (αριθ. ενάρ. έργου 2017ΣΕ27510112) και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

 

Για τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.

Μαμσάκος Χριστόδουλος

Πρόεδρος Δ.Σ.