Πολύ πιο μπλεγμένη απ΄ ό,τι φαινόταν αρχικώς, είναι τελικά η υπόθεση με την κλοπή της σορού από τα κοιμητήρια της Ελευθερούπολης.

 

Το πρωί της Παρασκευής 07.05.2021 στο νεκροταφείο του Αγίου Αθανασίου στη Δράμα υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη και στο σημείο βρέθηκε και εισαγγελέας, παρουσία του οποίου ανοίχτηκε οικογενειακός τάφος, όπου μέσα ήταν η σορός του 76χρονου τυλιγμένη σε νάιλον.

 

Οι τοπικές αρχές που ερευνούν το συμβάν φαίνεται ότι έχουν καταλήξει σε ένα πρόσωπο του στενού συγγενικού περιβάλλοντος του θανόντος, το οποίο είχε διαφωνίες ως προς τον τόπο ταφής αλλά και γενικά διαφωνίες με την οικογένεια.

 

Οι αρχές όμως αναζητούν και τους συνεργούς του καθώς είναι πέρα για πέρα βέβαιο ότι μια τέτοια κλοπή και μεταφορά σορού δεν μπορούσε να διαπραχθεί από έναν.

 

Εκτιμάται ότι χρειάζονταν τουλάχιστον τρία άτομα και οπωσδήποτε κατάλληλο μεταφορικό μέσο ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «συμμετείχε και άτομο με γνώσεις και προηγούμενη εμπειρία στις ταφές». Έτσι αναζητήθηκαν και τα λιγοστά άτομα στην ευρύτερη περιοχή από το χώρο των γραφείων τελετών.

 

Στο πλαίσιο της έρευνας, έχουν ληφθεί ήδη καταθέσεις από εκπρόσωπο γραφείου τελετών της περιοχής του Παγγαίου αλλά και της περιοχής του Αγίου Αθανασίου στη Δράμα.

 

Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν πώς ανοίχτηκε και χρησιμοποιήθηκε νέος τάφος στα κοιμητήρια του Αγίου Αθανασίου κι αν αυτό έγινε με συμμετοχή και νεκροθάφτη.

Από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι ο 76χρονος απεβίωσε και ετάφη στην Ελευθερούπολη στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας. Η κηδεία έγινε κανονικά, με άδεια ταφής που εκδόθηκε νομίμως από τους πλησιέστερους συγγενείς, στον τόπο όπου διέμενε μόνιμα ο ηλικιωμένος μέχρι το θάνατό του.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ