Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι κρατήσεις των Βρετανών για πτήσεις και διακοπές προς τις “πορτοκαλί χώρες”, μετά την απόφαση του Λονδίνου να άρει απο τις 19 Ιουλίου την υποχρέωση καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.

Ώρες μετά την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης οτι χαλαρώνει τα μέτρα, οι κρατήσεις προς τις πορτοκαλί χώρες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- “χτύπησαν κόκκινο” σύμφωνα με τους εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία «Easy Jet», άπό τη στιγμή που ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, ανακοίνωσε χθες από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ότι πλέον δεν ειναι απαραίτητη η αυτοαπομόνωση των Βρετανών τουριστών που επιστρέφουν από πορτοκαλί χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία κ.α), οι κρατήσεις εκτοξεύτηκαν κατά 400%.

Το Αλικάντε και η Μάλαγα της Ισπανίας, η Νίκαια της Γαλλίας και η Κέρκυρα βρίσκονται σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας στους “τοπ” προορισμούς για φέτος το καλοκαίρι.

Οι κρατήσεις ειδικότερα για την Ελλάδα τριπλασιάστηκαν, όπως αναφέρει και το βρετανικό δίκτυο «Sky News» με τη χώρα να εμφανίζεται ως μία απο τις πιο κερδισμένες από την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης.

Aπό τις 19 Ιουλίου, «Ημέρα Ελευθερίας» για τους Βρετανούς, οι Βρετανοί θα απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε «πορτοκαλί» χώρες δίχως να μπαίνουν σε δεκαήμερη καραντίνα κατά την επιστροφή στη χώρα τους.

Το νέο μέτρο ισχύει για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς – όσους δηλαδή έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού – ή για όσους είναι κάτω των 18 ετών.

Προτού όμως επιστρέψουν στην πατρίδα τους, οι Βρετανοί τουρίστες θα πρέπει να κάνουν τεστ Covid και να υποβληθούν σε μοριακό τεστ την ημέρα που φθάνουν στη χώρα τους.

Όπως εξήγησε χθες ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας πλέον θα ισχύουν για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες όσα ισχύουν για όσους επιλέγουν να κάνουν διακοπές σε χώρες που ανήκουν στην «πράσινη λίστα» (χαμηλού κινδύνου σε ότι αφορά της κρούσματα Covid).

Η απόφαση της κυβέρνησης του Λονδίνου όπως αναφέρει η «EasyJet», οδήγησε στην κατακόρυφη αύξηση των κρατήσεων για τις χώρες της «πορτοκαλί λίστας». Οι κρατήσεις εισιτηρίων αυξήθηκαν κατά 400% την τελευταία εβδομάδα, με την αεροπορική εταιρεία να κόβει επιπλέον 145.000 εισιτήρια .

Από την πλευρά της, η εταιρεία «Τόμας Κουκ» ανέφερε ότι, τις τελευταίες ώρες οι κρατήσεις εισιτηρίων για τις πορτοκαλί χώρες έχουν διπλασιαστεί.

Εκπρόσωπός της έσπευσε να δηλώσει, όπως αναφέρει το «Sky News» ότι, η Ελλάδα είναι η πιο κερδισμένη από την «πορτοκαλί οικογένεια» καθώς οι κρατήσεις της τελευταίες στιγμής με προορισμό τη χώρα μας έχουν τριπλασιαστεί.

Εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού κολοσσού Tui είπε στο BBCότι «η αύξηση των επισκέψεων στον ιστότοπο δείχνει ότι η ζήτηση είναι εξαιρετικά ισχυρή»

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί μεταξύ των παραθεριστών τους ειναι “τα hot spot της Μεσογείου” όπως είπε χαρακτηριστικά δηλαδή, η Ισπανία και η Ελλάδα.

Ο Noel Josephides, διευθυντής του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Τουριστικών Πρακτόρων, δήλωσε στο BBC ότι οι αριθμοί επιβατών της εταιρείας του το 2021 προς την Ελλάδα “έφθασαν” τις κρατήσεις για το 2022 .

“Είναι η πρώτη φορά φέτος που συνέβη αυτό και είναι αξιοσημείωτο ορόσημο μετά από ατελείωτους μήνες αναβολής, επιστροφών και ακυρώσεων, ενώ οι ταξιδιωτικοί κανόνες άλλαζαν σε τακτική βάση“, είπε.

Πηγή: newsbomb.gr