Με παρέμβαση του εισαγγελέα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η 14χρονη από τη Δράμα(ΕΔΩ), που νόσησε από κορονοϊό. Είχε προηγηθεί η αναφορά ιδιώτη γιατρού, που είχε εξετάσει την ανήλικη και μιλούσε για αδράνεια από την πλευρά των γονιών της, σύμφωνα με τον Alpha.

Η ίδια η μητέρα της 14χρονης ισχυρίζεται ότι ακολούθησε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αρχικά για κατ’ οίκον νοσηλεία και στη συνέχεια ότι η ίδια μετέφερε την κόρη της στο νοσοκομείο. “Το παιδί δεν είχε συμπτώματα, είχε μόνο υπόταση, τίποτε άλλο. Και αρνήτρια να είμαι, ποιος ο λόγος;”, ανέφερε η μητέρα της 14χρονης στον τηλεοπτικό σταθμό.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει για το mail που έστειλε ο ιατρικός σύλλογος στον εισαγγελέα προκειμένου να παρέμβει. “Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος γιατρός πήρε. Ίσως επειδή δεν το πήγα το παιδί κατευθείαν νοσοκομείο και το ‘έτρεξα’ ιδιωτικά; Ίσως γι’ αυτό”, απάντησε.

Δράμα: Τι υποστηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, σύμφωνα τα όσα κατήγγειλε στον Ιατρικό Σύλλογο η γιατρός που εξέτασε το παιδί, συνέστησε στους γονείς την άμεση διακομιδή του στο νοσοκομείο.(Δείτε ΕΔΩ) Κάτι, που όπως λέει, αυτοί το αρνήθηκαν. Σε δηλώσεις της στον Alpha, η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας Ο. Βασιλείου τόνισε πως: “Εδώ είχαμε να κάνουμε με ένα παιδί, το οποίο βρισκόταν στο σπίτι του και κανένας δεν θα αναλάμβανε την ευθύνη, αν συμβεί κάτι σε αυτό το παιδί. Οπότε, θεωρήσαμε σωστό σαν ιατρικός σύλλογος να κινηθούμε με αυτόν τον τρόπο”.

Η 14χρονη νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τη μητέρα της, η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται.

 

Πηγή: enikos.gr