Σε μία κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Σαρόγλου (ΛΑΕΔ) στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, διεξήχθη την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 η 35η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση.

Πρόκειται για τα κορυφαία δημοσιογραφικά βραβεία της χώρας που φέτος απονεμήθηκαν για 35η χρονιά από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση σε δημοσιογράφους που έχουν παρουσιάσει σημαντικές επιτυχίες, σε οποιονδήποτε τομέα, σε εφημερίδα, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο, φωτορεπορτάζ και οι οποίοι διακρίθηκαν για το σεβασμό τους στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Η επιλογή των προς βράβευση δημοσιογράφων έγινε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος μετά από εισήγηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής που αποτελείται από δημοσιογράφους και εκπροσώπους δημοσιογραφικών ενώσεων.

Ανάμεσα στους φετινούς βραβευθέντες ήταν και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου κ. Αντώνης Μουντάκης, ο οποίος βραβεύτηκε για την συνεπή 27χρονη εκδοτική του πορεία ως εκδότης της εφημερίδας Νέοι Ορίζοντες με έδρα την Κίσαμο Χανίων Κρήτης.

Ο κ. Μουντάκης βραβεύτηκε επίσης για την προσφορά του στον συνδικαλιστικό φορέα του κλάδου του, την Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, την οποία υπηρετεί από το 2006, για οκτώ χρόνια ως Α’ Αντιπρόεδρος και από το 2014 ως Πρόεδρος.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ακόμη ο Β’ αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Βαρεμένος, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης, οι Βουλευτές κ. Σοφία Βούλτεψη, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, κ. Γιώργος Φορτσάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι δημοσιογραφικών ενώσεων κ.α.