ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

  • Για τη δράση «Ψηφιακός Χάρτης: Εποπτικό Σύστημα Ελέγχου στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και την Κοινωνική Φροντίδα στην Π.Ε. Δράμας»

 

Ένα βραβείο και μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες πανελλαδικά απέσπασε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην 9η απονομή των βραβείων «Bravo Sustainability Awards», που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018.

Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. βραβεύτηκε για τη δράση της με τίτλο «Ψηφιακός Χάρτης: Εποπτικό Σύστημα Ελέγχου στο Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και την Κοινωνική Φροντίδα στην Π.Ε. Δράμας», η οποία διακρίθηκε ανάμεσα σε 87 υποψηφιότητες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κατηγορία «Bravo Governance» (Διακυβέρνηση).

Ο θεσμός «Bravo Sustainability Awards» για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα πραγματοποιείται κάθε χρόνο και στοχεύει στην ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων πρακτικών που υλοποιούνται από Επιχειρήσεις και Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την Κοινωνία των Πολιτών, σε πέντε κατηγορίες: «Governance» (Διακυβέρνηση), «Market» (Αγορά), «Environment» (Περιβάλλον), «Society» (Κοινωνία) και «In Action» (Συνεργασίες).

Η φετινή 9η απονομή των βραβείων διοργανώθηκε υπό την Αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Υπουργείων Οικονομίας & Ανάπτυξης και Ενέργειας & Περιβάλλοντος, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων (ΣΕΒ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Η ανάδειξη του «Ψηφιακού Χάρτη» στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Bravo Sustainability Awards 2018», έγινε μέσα από μια διαδικασία διαλόγου και αξιολόγησης στην οποία συμμετείχαν 9.250 πολίτες και 130 Κοινωνικοί Εταίροι με κατάρτιση και εμπειρία σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Βιώσιμης Ανάπτυξης. Στην τελετή απονομής των βραβείων, την ΠΑΜΘ εκπροσώπησε ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Παναγιώτης Μπονόβας, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο.

Η δράση «Ψηφιακός Χάρτης» της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. που βραβεύτηκε είναι μια ψηφιακή χαρτογράφηση Πολιτιστικών, Αθλητικών και Κοινωνικών πληροφοριών-δεδομένων, τα οποία καθημερινά συγκεντρώνονται, αξιολογούνται και καταχωρούνται σε ειδικά Ψηφιακά Μητρώα.

Το έργο προτάθηκε και σχεδιάστηκε από την κ. Αικατερίνη Κετσιμπάση (υπάλληλο που υπηρετεί στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Δράμας) το 2011, έγινε αποδεκτό από τη Διεύθυνση το έτος 2014 και έκτοτε υλοποιείται από τους υπηρετούντες υπαλλήλους του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Δράμας, με προοπτική να διευρυνθεί σε ολόκληρη την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., προς όφελος της δημόσιας διοίκησης και του πολίτη.

Εκ της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Δράμας και του θεσμικού μου ρόλου θέλω να συγχαρώ, τόσο την κ. Αικατερίνη Κετσιμπάση για το προταθέν έργο και το σχεδιασμό αυτού, όσο και όλους τους υπηρετούντες υπαλλήλους του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την κ. Γιαγκοζίδου Αλεξάνδρα, την κ. Ζηρνόβαλη Σοφία και την κ. Ασανίνα Ευθαλία (πρώην υπάλληλο του Τμήματος), που κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω της φύσεως και των ιδιαιτεροτήτων των αντικειμένων του Τμήματος και του όγκου εργασιών που καλούνται να διεκπεραιώσουν, υλοποιούν από το 2014 έως και σήμερα το εν λόγο έργο (συγκεντρώνοντας, αξιολογώντας και καταχωρώντας τα δεδομένα σε καθημερινή βάση), με αποτέλεσμα η δράση «Ψηφιακός Χάρτης» να επιβραβεύεται ως μια καλή πρακτική που υλοποιείται από Οργανισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Μ.Ε.Π.

Η ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ