3.375 μαθητές από 23 σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 9.500 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, αλουμίνιο και μπαταρίες)

 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου, στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που συμμετείχαν στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Δράμας, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά και σε αυτή συμμετείχαν 3.375 μαθητές από 23 σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), καταφέρνοντας να συγκεντρώσουν πάνω από 9.500 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες).

Σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο Ανακύκλωσης δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής, ενώ βραβεύτηκαν, το 17ο νηπιαγωγεία, το 10ο και 11ο δημοτικό σχολείο, το δημοτικό σχολείο Μαυροβάτου, καθώς και το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ. Πριν από την εκδήλωση βράβευσης οι μαθητές ψυχαγωγήθηκαν με υπαίθριες δραστηριότητες αφιερωμένες στην ανακύκλωση.

Η κ. Δήμητρα Μπέλλου, εκπρόσωπος του Follow Green, σε δηλώσεις της σημείωσε: «Βραβεύουμε τα σχολεία που βγήκαν πρώτα στον Σχολικό Μαραθώνιο “Πάμε Ανακύκλωση”. Συμμετείχαν 23 σχολικές μονάδες στη δράση, από νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Τα σχολεία έκαναν μια πολύ αξιέπαινη προσπάθεια, καθώς συνέλεξαν πάνω από 9.500 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών σε χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες. Ο Δήμος διοργανώνει μια μεγάλη εκδήλωση, όπου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να παίξουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την ανακύκλωση και να παραλάβουν επαίνους συμμετοχής, καθώς και δώρα οι πρώτες σχολικές μονάδες. Ευελπιστούμε με τη νέα σχολική χρονιά να ενταχθούν ακόμη περισσότερα σχολεία και θα προσθέσουμε ακόμη περισσότερα ρεύματα ανακύκλωσης».

Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ανέφερε: «Για τρίτη χρονιά συνεχίζεται το πρόγραμμα του Followgreen. Ανακύκλωση και οι καλύτεροι πρεσβευτές μας είναι τα μικρά παιδιά μας, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια, τα λύκεια. Επιβραβεύουμε όλους τους μαθητές που δούλεψαν, εργάστηκαν, κοπίασαν για να μεταφέρουν το θέμα της ανακύκλωσης. Γιατί για εμάς ανακύκλωση σημαίνει πολιτισμός. Πολλά συγχαρητήρια στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και γενικά σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, γιατί μέσα από τέτοιες δράσεις ευαισθητοποιούμε τον κυριότερο παράγοντα, που ο κυριότερος παράγοντας για την ανακύκλωση είναι να μάθει το παιδί και να το περάσει μετά στους γονείς του. Ευχαριστώ όλους τους εκπαιδευτικούς που συμβάλλουν τα μέγιστα για να προχωρήσει αυτό το πρόγραμμα».

Ακόμη, ο κ. Μαμσάκος, με αφορμή την παρουσία του στο 14ο δημοτικό σχολείο, αναφέρθηκε και στην ανακατασκευή του αύλειου χώρου του σχολείου. Όπως είπε, «αυτό που βλέπετε σήμερα, δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα. Γιατί έχει εγκριθεί ένα πρόγραμμα ανακατασκευής όλου του προαύλιου χώρου, που θα γίνουν γήπεδα, σημεία παιχνιδιών των παιδιών. Μιλάμε για μια πλήρη ανακατασκευή όλου αυτού του χώρου. Ξεκινάμε συγχρόνως και σε πάρα πολλά άλλα σχολεία την ανακατασκευή των προαύλιων χώρων, γιατί για εμάς τα παιδιά είναι πρώτης προτεραιότητας και πιστεύουμε ότι με την ανακατασκευή αυτών των αύλειων χώρων, θα δώσουμε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να παίξουν, να χαρούν, να διασκεδάσουν, αλλά και να βρίσκονται και σε ένα χώρο ο οποίος θα είναι εφάμιλλος της παιδείας που θέλουμε να δημιουργήσουμε».

Στις δηλώσεις του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Εφραιμίδης επεσήμανε: «Ο Δήμος Δράμας διοργάνωσε εκδήλωση βράβευσης για τα σχολεία που συμμετείχαν στον Σχολικό Μαραθώνιο “Πάμε Ανακύκλωση”, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. Οι μαθητές που βρίσκονται μαζί μας έχουν τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν μέσα από υπαίθρια εκπαιδευτικά παιχνίδια για την ανακύκλωση. Ο Σχολικός Μαραθώνιος “Πάμε Ανακύκλωση” υλοποιήθηκε από τον Δήμο μας για 3η χρονιά.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τα εξαιρετικά αποτελέσματα που πέτυχαν, αποδεικνύοντας πως πλέον η ανακύκλωση έχει γίνει τρόπος ζωής.

Μαζί με την υπηρεσία αναλάβαμε τη συλλογή των υλικών από 23 σχολεία που συμμετείχαν. Πιο συγκεκριμένα στη δράση συμμετείχαν 3.375 μαθητές από 23 σχολεία και κατάφεραν ιδαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα, καθώς συγκέντρωσαν πάνω από 9.500 κιλά σε χαρτί, πλαστικό αλουμίνιο και μπαταρίες. Τέλος να αναφέρω πως η δράση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας».

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Θανάσης Διαλεκτόπουλος δήλωσε: «Μια όμορφη εκδήλωση στο 14ο Δημοτικό Σχολείο της Δράμας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του Δήμου Δράμας που υλοποιείται από σχολεία της πόλης μας και αφορά την ανακύκλωση. Τα σχολεία, λοιπόν, καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς έκαναν κάποια πρότζεκτ αναφορικά με το θέμα της ανακύκλωσης, μέσα σε κάδους συγκέντρωναν κάποια ανακυκλώσιμα υλικά και με τη λήξη του σχολικού έτους μαζευτήκαμε εδώ στο 14ο Δημοτικό Σχολείο της Δράμας για να κάνουμε την παρουσίαση και να γίνει η βράβευση από τον Δήμαρχο Δράμας και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς στο πρόγραμμα αυτό. Χαιρόμαστε που γίνονται τέτοια προγράμματα, διότι τα παιδιά από νωρίς έχουν περιβαλλοντική συνείδηση, κάτι το οποίο θα τους συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή. Οι εκπαιδευτικοί μας είναι συνειδητοποιημένοι και ευαισθητοποιημένοι σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και αυτό αποβαίνει σε όφελος των μαθητών μας».