Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του πνευματικού κέντρου της Μητροπόλεώς μας η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών της τοπικής μας Εκκλησίας, την οποία οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Δράμας την παραμονή της εορτής των Τριών Ιεραρχών, των προστατών της Παιδείας, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023.

Η όλη εκδήλωση πλαισιώθηκε από βυζαντινούς ύμνους της εορτής των Τριών Ιεραρχών, τους οποίους απέδωσε η βυζαντινή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Δράμας και παραδοσιακά τραγούδια από την ορχήστρα και τη χορωδία του.

Ομιλητής της εορτής ήταν ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Σπύρος Κιουλάνης, ο οποίος με γλαφυρότητα και άρτια επιστημοσύνη παρουσίασε τις παιδαγωγικές αρχές των Τριών Ιεραρχών και την επίδρασή τους στα σύγχρονα παιδαγωγικά προγράμματα εκπαίδευσης.

Ακολούθησε η βράβευση των αριστούχων μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της Μητροπόλεώς μας από τον κ. Γρηγόριο Παπαεμμανουήλ, Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, τον κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου, Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., τον κ. Σπύρο Κιουλάνη, Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας και τον κ. Ανδρέα Χαραλαμπίδη, Αντιδήμαρχο Δράμας.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος βράβευσε τούς τρεις μαθητές που αρίστευσαν κατά την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι. και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η εορτή αυτή θα καταστεί θεσμός για τη Μητρόπολη Δράμας.