ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. Δ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΛΥΣΗΣ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

 

  • «Ανοίκειοι χαρακτηρισμοί από ανθρώπους που καταδίκασαν το Νομό Δράμας σε πλήρη αφάνεια, που τον κατέστρεψαν οικονομικά και κοινωνικά τα τελευταία 6-7 χρόνια, να έρχονται σήμερα ως τιμητές των πάντων»
  • Για σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία: «Προτεραιότητα του Υπουργείου και της Κυβέρνησης είναι να ξεκινήσουν τα έργα μέσα στο 2018 Δράμα – Αμφίπολη»
  • Για Φυλακές Νικηφόρου: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αρχές του 2019 με την παράδοση του κτηρίου και την πρόσληψη των εργαζόμενων θα μπορούν να ξεκινήσουν οι Φυλακές»
  • Για ΤΕΙ Δράμας: «Καμία συγχώνευση δεν πρόκειται να γίνει, εάν δεν συζητηθεί με την εκπαιδευτική κοινότητα, με την τοπική κοινωνία και με τους Βουλευτές»
  • Για Αναπτυξιακό Συνέδριο: ««Δεν πήγαμε ως φτωχοί συγγενείς να παρακαλέσουμε τον πρωθυπουργό και τους Υπουργούς “δώστε ότι προαιρείσθε σε εκατομμύρια”. Αυτό το έργο το έχουμε δει στο παρελθόν. Με τους μαυρογυαλούρους που εμφανίζονταν και τάζαν στους πολίτες της Δράμας διάφορα εκατομμύρια για διάφορα πράγματα»
  • «Να δεχτούμε μια κριτική για πράγματα που δεν έχουμε κάνει. Όχι για πράγματα που φαντάζεται κάποιος ότι δεν έχουμε κάνει»

 

 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, στο ξενοδοχείο «Εμπορικό», ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης. Ο κ. Καραγιαννίδης, ο οποίος πλαισιωνόταν από το Γραμματέα της Ν.Ε. Δράμας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Δημήτρη Καρβούνη, μέσω της συνέντευξης τύπου απάντησε σε όσα ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου (Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου) ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ενώ αναφέρθηκε ακόμη, θέτοντας και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σε ζητήματα που αφορούν το Ν. Δράμας (σύνδεση με Εγνατία Οδό, Φυλακές Νικηφόρου, Τ.Ε.Ι. Δράμας, παρουσία της Δράμας στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη).

 

«Πάει πολύ αυτοί που κάναν καριέρα καταστρέφοντας τη Δράμα να μας κουνάν το δάχτυλο»

 

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Γραμματέας της Ν.Ε. Δράμας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Καρβούνης ανέφερε: «Εμείς στα σχεδόν 3 χρόνια που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σχημάτισε με τους ΑΝΕΛ και με τους Οικολόγους Πράσινους 2 Κυβερνήσεις, ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δράμας έχουμε ακολουθήσει μια στρατηγική σε τοπικό επίπεδο η οποία συνίσταται στα εξής:

Πρώτον, συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς του Νομού. Έχουμε άριστη συνεργασία με όλους τους θεσμικούς σε όλα τα επίπεδα, προσπαθώντας με συνεννόηση και συνεργασία να προωθούμε τα ζητήματα του Νομού. Δεν υπάρχει ούτε ένας θεσμικός φορέας, εκτός από τους Βουλευτές για τους δικούς τους λόγους, οι οποίοι μας ασκούν κριτική για το πώς συμπεριφερόμαστε αυτά τα χρόνια.

Δεύτερον, έχουμε ακολουθήσει πολιτική χαμηλών τόνων. Δεν βγάζουμε ανακοινώσεις που να καλλιεργούμε μία στείρα αντιπαράθεση και αυτό είναι συνειδητή μας επιλογή. Το ότι εμείς κρατάμε χαμηλούς τους τόνους δεν σημαίνει ότι το κάνουμε από θέση αδυναμίας. Και δεν σημαίνει επίσης ότι δεν κάνουμε και δουλειά. Επιλέγουμε να μιλάμε, όταν έχουμε κάτι να πούμε. Κι όταν αυτό που έχουμε να πούμε είναι οριστικό και τετελεσμένο.

Τρίτον, πάει πολύ να εκλαμβάνεται ως αδυναμία αυτή μας η στάση και να μας κουνάνε και το δάχτυλο άνθρωποι οι οποίοι έχουν τρομερές ευθύνες για την καταστροφή του Νομού. Ο Νομός καταστράφηκε από τη δεκαετία του ’90 και κορυφώθηκε η καταστροφή στα χρόνια των μνημονίων. Και πάει πολύ αυτοί που κάναν καριέρα καταστρέφοντας τη Δράμα να μας κουνάν το δάχτυλο. Κριτική μπορεί να μας ασκεί ο καθένας, αλλά όποιος κάνει κριτική πρέπει να κάνει και αυτοκριτική. Εμείς αυτά τα δυόμιση, κοντά 3 χρόνια, προσπαθούμε πάρα πολύ για όλα τα ζητήματα σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς του Νομού».

 

«Ανοίκειοι χαρακτηρισμοί από ανθρώπους που καταδίκασαν το Ν. Δράμας σε πλήρη αφάνεια»

 

Ο Βουλευτής κ. Καραγιαννίδης αρχικά ανέφερε αστειευόμενος: «Έχω δηλώσει την παραίτησή μου σήμερα στον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Πρωθυπουργό. Έχω ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτηση του κ. Σπίρτζη από Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών» και πρόσθεσε: «Η βλακεία είναι αφοπλιστική, από πολλούς μπορεί να θεωρηθεί ως προτέρημα». Η αναφορά αυτή από τον Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπήρξε μετά από την δημόσια πρόσκληση από τον Βουλευτή κ. Κυριαζίδη να παραιτηθεί ο κ. Καραγιαννίδης και να δώσει τη θέση του στον πρώτο επιλαχόντα του ψηφοδελτίου, αφού «είναι ανήμπορος να διασφαλίσει τα συμφέροντα του τόπου» και ίσως έτσι «υπάρξει δυνατότητα συνεργασίας».

Ο κ. Καραγιαννίδης συνέχισε την τοποθέτησή του αναφέροντας: «Κατανοώ έναν πανικό που μπορεί να υπάρχει, γιατί η Ν.Δ. εδώ στη Δράμα τοπικά αλληλοσφάζεται, αυτό όμως δεν μπορεί να αιτιολογήσει ανοίκειους χαρακτηρισμούς από ανθρώπους που καταδίκασαν το Νομό Δράμας σε πλήρη αφάνεια, που τον κατέστρεψαν οικονομικά και κοινωνικά τα τελευταία 6-7 χρόνια, να έρχονται σήμερα ως τιμητές των πάντων». Ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επεσήμανε ότι «ο Βουλευτής της Ν.Δ. που μας κατηγορεί για όλη την καταστροφή του Νομού Δράμας είναι αυτός που πήρε και ψήφισε μέτρα στην τριετία που ήταν Κυβέρνηση η Ν.Δ. με το Πα.Σο.Κ. που οδήγησαν το Νομό Δράμας από ανεργία 16% στο 37%» και πρόσθεσε: «Κατέστρεψαν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις με τις πολιτικές τους, οδήγησαν την αγροτική παραγωγή εκεί που την οδήγησαν, χρεώνοντας και φεσώνοντας τους αγρότες με διάφορα κόλπα, αφού τους είχαν τάξει πιο μπροστά τον παράδεισο, μην κάνοντας την παραμικρή δουλειά όσον αφορά έργα υποδομών, φεύγοντας υπηρεσίες δημόσιες από το Νομό Δράμας, κλείνοντας υπηρεσίες δημόσιες από το Νομό Δράμας, κλείνοντας Τ.Ε.Ι. (το Τ.Ε.Ι. Αρχιτεκτονικής Τοπίου που το ανοίξαμε εμείς), συγχωνεύοντας το Θεραπευτήριο και το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας του Νομού Δράμας με Ιδρύματα της Καβάλας, της Ξάνθης και της Κομοτηνής. Έρχονται σήμερα ως τιμητές. Δεν θα ανεχθούμε περαιτέρω υποβάθμιση του πολιτικού λόγου. Ο κ. Κυριαζίδης μπορεί να είναι αυτό που είναι, μπορεί να χρησιμοποιεί αυτή τη γλώσσα που χρησιμοποιεί, που για πολλούς είναι ελαφρώς ακαταλαβίστικη, αλλά δεν θα δεχθούμε προσβολές αυτού του τύπου. Και παραιτήσεις να ζητήσει από το δικό του πολιτικό χώρο, όπως καταθέτει ερωτήσεις για τους ανθρώπους του δικού του πολιτικού χώρου και εντάσσονται στην τοπική αυτοδιοίκηση».

 

«Προτεραιότητα του Υπουργείου και της Κυβέρνησης είναι να ξεκινήσουν τα έργα Δράμα – Αμφίπολη μέσα στο 2018»

 

Σχετικά με τη σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία Οδό, ο κ. Καραγιαννίδης ανέφερε: «Υπάρχει το ποσό εξασφαλισμένο για την ολοκλήρωση και ωρίμανση της μελέτης Δράμα – Μαυρολεύκη που θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα έτους και ίσως λίγο παραπάνω για να γίνει 100% ώριμη και προχωράμε την ολοκλήρωση των μελετών του Μαυρολεύκη – Παλαιοκώμη, τα 30 αυτά χλμ., με ανάθεση σε τεχνικό σύμβουλο, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις με διαγωνισμούς και αυτό θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο του 2018, προσδοκώντας να μπούμε σε μια δημοπράτηση των 30 χλμ. μέχρι το τέλος της χρονιάς του 2018, που είναι Νοέμβριος – Δεκέμβριος. Θα γίνει μελέτη κόστους – οφέλους, δεν έχει καμία επίπτωση αυτό στο πως θα πάει το έργο, εννοώ την ωρίμανση των μελετών, αλλά θα είναι το δικό μας επιχείρημα για να επιδιώξουμε δανειοδότηση από την Τράπεζα Ευρωπαϊκών Επενδύσεων. Που σημαίνει ότι ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε στον Βουλευτή της Ν.Δ., που δεν το κατάλαβε, ότι προτεραιότητα του Υπουργείου και της Κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση και η σύνδεσή μας, να ξεκινήσουν δηλαδή τα έργα μέσα στο 2018, Δράμα – Αμφίπολη» (Τα κυριότερα σημεία της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή κ. Κυριαζίδη προς τον Υπουργό κ. Σπίρτζη δημοσιεύονται στη σελίδα 4 της εφημερίδας).

Για το δρόμο Δράμα – Καβάλα, ο κ. Καραγιαννίδης σημείωσε: «Έχει ένα σημαντικό ζήτημα να αντιμετωπίσει, το οποίο θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι τα τελευταία 2 χλμ. από τον Σταυρό ως τη σύνδεση με την Εγνατία, όπου εκεί δεν υπάρχει ακόμη ούτε η πρόχειρη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν βρεθεί λύση να γίνει η πρόχειρη μελέτη, η κανονική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και να εγκριθεί το έργο δεν μπορεί να προχωρήσει, γιατί θα μιλάμε για έναν δρόμο που θα φτάνει μέχρι τον Σταυρό». «Δεν είναι διατεθειμένο το Υπουργείο να χρηματοδοτήσει έναν δρόμο που δεν έχει αρχή τη Δράμα και τέλος την Καβάλα και τη σύνδεση της Εγνατίας. Θα προχωρήσουν, λοιπόν, οι προσπάθειες Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και όταν τελειώσουν αυτές θα γίνουν και οι κανονικές μελέτες για τη σύνδεση» πρόσθεσε ο κ. Καραγιαννίδης. Και συνέχισε επισημαίνοντας ότι «οι άνθρωποι αυτοί ξεκίνησαν ανάποδα, μην έχοντας σίγουρη τη σύνδεση του Δράμα – Καβάλα με την Εγνατία, δεν είχαν δηλαδή σίγουρη τη σύνδεση λόγω των προβλημάτων που θα προκύψουν. Ξεκίνησαν ανάποδα με το Δράμα – Αγ. Αθανάσιος, έχοντας συναντήσει ένα καίριο πρόβλημα το οποίο καθυστερεί όλο το έργο. Και προφανώς θα το καθυστερήσει ακόμη περισσότερο». Ακόμη, ο κ. Καραγιαννίδης ανέφερε: «Την μελέτη Δράμα – Αμφίπολη την έκαναν 3 διαφορετικοί φορείς, με 3 διαφορετικά σχέδια και αυτό το πράγμα η σημερινή Κυβέρνηση έπρεπε να το ολοκληρώσει. Γιατί το σπάσαν σε 3 κομμάτια και ο καθένας είχε 2 ρεύματα, 1 ρεύμα, 2 ρεύματα και ΛΕΑ, 2 ρεύματα χωρίς ΛΕΑ, δηλαδή διαφορετικές διατομές του δρόμου; Αυτό το πράγμα παρέδωσαν όταν λένε ότι παρέδωσαν. Και επίσης τίθεται και ένα ερώτημα. Στον Ε-61 που διατείνεται ο κ. Βουλευτής της Ν.Δ. Σέρρες – Παλαιοκώμη τι ακριβώς έχει κάνει η δική του Κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες; Να σας το απαντήσω εγώ. Τίποτε. Άρα ο Ε-61 είναι πολύ καλό να γίνει. Θα πρέπει να απολογηθούν αυτοί που τον οδήγησαν σε αδιέξοδο όλα τα προηγούμενα χρόνια και εμείς έχουμε καταφέρει να δώσουμε έναν χρονικό ορίζοντα που θα έχουμε ελπίδες ότι θα ολοκληρωθεί».

 

«Αρχές του 2019 με την παράδοση του κτηρίου και την πρόσληψη των εργαζόμενων θα μπορούν να ξεκινήσουν οι Φυλακές»

 

Για τις Φυλακές Νικηφόρου ο κ. Καραγιαννίδης ανέφερε: «Έχει παραδοθεί η μελέτη για το κτήριο που λείπει. Ιανουάριο θα ξεκινήσει η κατασκευή του κτηρίου, με χρονικό ορίζοντα να παραδοθεί το κτήριο αρχές του 2019. Ταυτόχρονα, μέσα στο 2018 θα τρέξει ο ΑΣΕΠ, ο διαγωνισμός δηλαδή που θα προκηρύξει το Υπουργείο Δικαιοσύνης μέσα στο 2018, στον οποίον αυτό διαγωνισμό περιλαμβάνονται και οι θέσεις για τη λειτουργία για των φυλακών Νικηφόρου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αρχές του 2019 με την παράδοση του κτηρίου και την πρόσληψη των εργαζόμενων θα μπορούν να ξεκινήσουν οι Φυλακές. Να μας εξηγήσει ο κ. Κυριαζίδης και η Κυβέρνησή του τι ακριβώς κάναν από το 2004, και η Κυβέρνηση του Πα.Σο.Κ. προφανώς, 13 χρόνια και 20 εκατομμύρια μετά για ένα έργο που ξεκίνησε ταυτόχρονα με άλλες 2 Φυλακές, οι οποίες η μια είναι εν λειτουργία σχεδόν πλήρης και η άλλη έχει ξεκινήσει να λειτουργεί». «Εμείς έχουμε ξεκολλήσει όλη τη διαδικασία για τις Φυλακές και λέμε ότι ο χρονικός ορίζοντας είναι αυτός» πρόσθεσε ο κ. Καραγιαννίδης.

 

«Δεν πρόκειται να γίνει καμία συγχώνευση, εάν δεν μπει από κάτω η υπογραφή του Υπουργού Παιδείας»

 

Για τα Τ.Ε.Ι. της Δράμας ο κ. Καραγιαννίδης σημείωσε: «Σηκώθηκε μεγάλο θόρυβος, καταλαβαίνουμε την αγωνία των φοιτητών, καταλαβαίνουμε ότι έχουν γίνει μεγάλα φάουλ με την απομάκρυνση του Προέδρου του ΤΕΙ της Οινολογίας, αλλά αυτό θα το κρίνει η εκπαιδευτική κοινότητα και οι αρμόδιοι φορείς στους οποίους έχουν προσφύγει και οι φοιτητές, αλλά και συνάδελφοι του κ. Μάμαλη. Περιμένουμε τις αποφάσεις αυτών των θεσμών για να πάρουμε θέση. Είναι προφανές, όμως, το εξής και θέλω να το ξέρουν όλοι, και οι φοιτητές και οι πολίτες της Δράμας: Δεν πρόκειται να γίνει καμία συγχώνευση, εάν δεν μπει από κάτω η υπογραφή του Υπουργού Παιδείας. Ότι συζητιέται τώρα, δεν ξέρω σε τι επίπεδο, Πρυτάνεων, Καθηγητών κλπ., είναι επίπεδο φημολογίας και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αυτό πρέπει να το ξέρουμε. Δεν θα υπάρξει καμία συγχώνευση Τμημάτων Τ.Ε.Ι. είτε με τα Τ.Ε.Ι. της Ορεστιάδας είτε με τα Τ.Ε.Ι. της Καβάλας. Για οποιαδήποτε απόφαση πάρει ο Υπουργός θα είναι ενήμεροι και οι Βουλευτές και οι τοπικές κοινωνίες. Άρα μένουμε σε αυτή τη δέσμευση. Πριν από 4 μήνες είχαμε δώσει στη δημοσιότητα δελτίο τύπου οι 12 Βουλευτές της Περιφέρειας που λέγαμε ακριβώς αυτό το πράγμα: Καμία συγχώνευση δεν πρόκειται να γίνει, εάν δεν συζητηθεί με την εκπαιδευτική κοινότητα, με την τοπική κοινωνία και με τους Βουλευτές».

 

«Δεν πήγαμε ως φτωχοί συγγενείς να παρακαλέσουμε τον πρωθυπουργό και τους Υπουργούς “δώστε ότι προαιρείσθε σε εκατομμύρια”»

 

Τέλος, ο κ. Καραγιαννίδης μίλησε και για το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και αυτό που ακούστηκε ότι «δεν πήρε τίποτα η Δράμα». «Δεν πήγαμε ως φτωχοί συγγενείς να παρακαλέσουμε τον πρωθυπουργό και τους Υπουργούς “δώστε ότι προαιρείσθε σε εκατομμύρια”» ανέφερε ο κ. Καραγιαννίδης και πρόσθεσε: «Αυτό το έργο το έχουμε δει στο παρελθόν. Με τους μαυρογυαλούρους που εμφανίζονταν και τάζαν στους πολίτες της Δράμας διάφορα εκατομμύρια για διάφορα πράγματα».

Για τα όσα επιτεύχθηκαν για τη Δράμα στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο ο κ. Καραγιαννίδης στάθηκε αρχικά στην «ένωση Δράμας με φυσικό αέριο και δίκτυα μεσα στον αστικό ιστό». «Η Δράμα έχει πάρει 1,3 εκ. ευρώ για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους για τα επόμενα 4 χρόνια. Χρήματα που δεν πήρε ποτέ από την ίδρυσή του ως επίσημο και διεθνές Φεστιβάλ» ανέφερε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και πρόσθεσε: «Ο Νομός Δράμας έχει αυτή τη στιγμή ένα πρόγραμμα 2,3 εκ. ευρώ που αφορά ομβροδεξαμένες για τους κτηνοτρόφους». Ακόμη ο κ. Καραγιαννίδης σημείωσε: «Η Δράμα έχει πάρει τον βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Δοξάτου με αποσόβηση του προστίμου που θα έπεφτε».

Ο κ. Καραγιαννίδης έκανε λόγο για «τροχιά ανάπτυξης όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ βαθμού», τονίζοντας ότι «την επόμενη εβδομάδα θα ζητήσω ραντεβού με τους 5 Δημάρχους του Νομού μας». Κι αυτό γιατί έχει ανακοινωθεί ότι το 2018 θα δοθούν 2 δισεκατομμύρια για έργα σε Δήμους, σχετικά με έργα που αφορούν ύδρευση – αποχέτευση, αγροτική οδοποιία, αποκατάσταση ΧΑΔΑ και αντιπλημμυρικά έργα. «Από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσουν οι προσκλήσεις και όσοι Δήμοι –προφανώς και οι δικοί μας- είναι έτοιμοι θα μπορούν να μπουν σε μια διαδικασία χρηματοδότησης που η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν την είδε τα τελευταία 20 χρόνια, για να μην πω και περισσότερο» ανέφερε ο κ. Καραγιαννίδης και πρόσθεσε: «Το δεύτερο κομμάτι της χρηματοδότησης αφορά τις παιδικές χαρές, που οι περισσότερες μέχρι και σήμερα λειτουργούν παράνομα, γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα υπάρχουν χρήματα για αγορά μηχανημάτων έργου και θα υπάρχει και πλήρης χρηματοδότηση, μέχρι και 2 εκ. για τον κάθε Δήμο χωριστά, που θα επιλέξει ένα δημοτικό οίκημα να το αξιοποιήσει για κοινωφελές έργο».

Ο κ. Καραγιαννίδης ολοκλήρωσε τη συνέντευξη τύπου λέγοντας: «Να δεχθούμε κριτική για ο,τιδήποτε θέλετε πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Αλλά να δεχτούμε μια κριτική για πράγματα που δεν έχουμε κάνει. Όχι για πράγματα που φαντάζεται κάποιος ότι δεν έχουμε κάνει».

 

Τι είχε αναφέρει σε συνέντευξη τύπου ο Δ. Κυριαζίδης

 

Σε συνέντευξη τύπου, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017, ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης είχε καλέσει τον κ. Καραγιαννίδη να παραιτηθεί, «αν έχει αίσθημα ευθύνης». «Από τη στιγμή που είναι ανήμπορος να διασφαλίσει τα συμφέροντα του τόπου», επεσήμανε, «ο κυβερνητικός Βουλευτής να δώσει τη θέση του στον δεύτερο υποψήφιο, μήπως και υπάρξει μια δυνατότητα συνεργασίας και όχι μιας κομματικής αντιπαράθεσης ή μιας καθεστωτικής αντίληψης ότι “εμείς είμαστε το κράτος”».

Για τη σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία και την απάντηση που έλαβε από τον Υπουργό κ. Σπίρτζη στην επίκαιρη ερώτησή του, ο Βουλευτής της Ν.Δ. έκανε λόγο για «αρνητικές εξελίξεις», καθώς «3 χρόνια από τη διακυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝΕΛ δεν έχει προχωρήσει το παραμικρό στον τόπο μας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχουμε και αρνητικές εξελίξεις. Ακόμη, ο κ. Κυριαζίδης χαρακτήρισε ως «προκλητικό» και «επιθετικό» τον τρόπο απάντησης του κ. Σπίρτζη και πρόσθεσε: «Για τους άξονες δεν υπάρχει το παραμικρό. Και να μην βγαίνουμε εμείς εδώ κάθε λίγο και λιγάκι εκπροσωπώντας κάτι και να λέμε ο,τιδήποτε. Δεν υπάρχει το παραμικρό και οφείλουμε ως εκπρόσωποι του Νομού να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας». «Η κοροϊδία έφτασε πια σε επικίνδυνο βαθμό και είναι και του κυβερνητικού Βουλευτή, ο οποίος οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του», σημείωσε ο Βουλευτής της Ν.Δ..

Για το Τ.Ε.Ι. Οινολογίας ο κ. Κυριαζίδης υπογράμμισε ότι το 2013 με το Σχέδιο «Αθηνά» ο ίδιος έφτασε στο σημείο να απειλήσει με παραίτηση για τη διασφάλιση των συμφερόντων της Δράμας και πρόσθεσε: «Για ζητήματα που αφορούν αυτόν τον τόπο ποτέ δεν έκανα πίσω. Έφτασα να δηλώσω ότι θα φύγω για να διασφαλιστεί το αυτονόητο. Δεν βλέπω τέτοια ζητήματα σήμερα να αντιμετωπίζονται με έναν ανάλογο τρόπο από τον Κυβερνητικό Βουλευτή. Αυτό δεν βοηθάει τον τόπο.