Η 8η Μαρτίου είναι η ημέρα που ο έρωτας, ο θαυμασμός και η ευγνωμοσύνη θριαμβεύουν

Με τη γιορτή της γυναίκας να αποτελεί διαχρονικά μια από τις σημαντικότερες γιορτές στη Ρωσία, για αυτό άλλωστε και είναι αργία,  ο Βλαντίμιρ Πούτιν όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ευχήθηκε προς τις γυναίκες της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος συνεχάρη τις γυναίκες τονίζοντας πως φέρνουν αρμονία, τρυφερότητα, ομορφιά άνευ όρων, μητρική αγάπη στον κόσμο και ταυτόχρονα «με ακατανόητο τρόπο» παντού και όλες πετυχαίνουν να φτάνουν στα ύψη σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων, προκαλώντας σεβασμό για την αξιοπιστία τους και υπεύθυνη προσέγγιση στην εργασία τους. Ο Πούτιν σημείωσε ότι σήμερα σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια, ακούγονται ειλικρινείς λέξεις τρυφερότητας, βαθιάς ευγνωμοσύνης, οι οποίες απευθύνονται σε μητέρες, γιαγιάδες, συζύγους, αδελφές, κόρες, φίλες και συναδέλφους.

Η μακρά παράδοση του εορτασμού της 8ης Μαρτίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο, “δημιουργεί μια ιδιαίτερη διάθεση για όλους, συμβολίζει την έναρξη της άνοιξης, επιβεβαιώνει το ρόλο των γυναικών στη ζωή μας, στη διατήρηση αυτών των αληθινών αξιών που ήταν πάντα και θα παραμείνει ως ένας εμπνευσμένος ηθικός οδηγός.

” Οι γυναίκες προσφέρουν προς εμάς μας χωρίς ιδιοτέλεια, ορίζουν την ανάπτυξή και την ανατροφή των παιδιών τους, την ανησυχία αλλά και την ησυχία τους, υπερηφανεύονται και απολαμβάνει την επιτυχία τους, κάνουν τα πάντα, για να μεγαλώσουν για να γίνουν επιτυχημένοι και άξιοι άνθρωποι “, σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος. Ο Πούτιν τόνισε ακόμα πως η φροντίδα των παιδιών, η ζεστασιά της άνεσης στο σπίτι, με την οποία οι γυναίκες προσπαθούν να περιβάλλουν τους συγγενείς τους, δεν είναι μια εύκολη καθημερινή εργασία, για αυτό αξίζει την υψηλότερη αναγνώριση. Ειδική μνεία έκανε φέτος ο Ρώσος πρόεδρος για τις γυναίκες γιατρούς και νοσηλεύτριες λέγοντας πως ”

στις πιο δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, δείχνουν πνευματική γενναιοδωρία και επαγγελματισμό, συνεχίζοντας την εργασία τους με πλήρη αφοσίωση.

Ευχαριστώ όλες τις γυναίκες, γιατρούς, παραϊατρικούς, νοσηλευτές και νοσοκόμες, όσες διασώζουν και φροντίζουν ασθενείς στις κόκκινες ζώνες, ως μέλη πληρωμάτων ασθενοφόρων, σε νοσοκομεία και κλινικές. Η

ευαισθησία, η συμμετοχή, η προσεκτική ευγενική στάση τους είναι μερικές φορές τόσο απαραίτητη όσο τα φάρμακα. Και οι γιατροί «παρέχουν στους ασθενείς μια τόσο πραγματικά θηλυκή συναισθηματική υποστήριξη.

Αγαπητές μας γυναίκες, η 8η Μαρτίου είναι η ημέρα που ο έρωτας, ο θαυμασμός και η ευγνωμοσύνη θριαμβεύουν. Αυτά τα υπέροχα συναισθήματα κατακλύζουν και ενώνουν όλους μας. Για άλλη μια φορά, από τα βάθη της καρδιάς μου, σας συγχαίρω για τις διακοπές. Σας εύχομαι υγεία, ευτυχία  και επιτυχία σε όλα. Αμοιβαία κατανόηση με εκείνους που είναι αγαπητοί προς εσάς. Και, φυσικά, να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερους λόγους για χαμόγελα και χαρά. Να είστε χαρούμενες”!

Πηγή: ertnews.gr