Σάλο έχει προκαλέσει η έρευνα των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. που ξεσκέπασε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων ή χορήγησης πλαστών ταυτοτήτων σε ποινικούς. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, βρέθηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων για να δώσει συγχαρητήρια για την αποκάλυψη του κυκλώματος.

Η υπόθεση φαίνεται πως έχει… βαθιές ρίζες, αφού «εγκέφαλος» φέρεται να είναι διοικητής τμήματος ασφαλείας στη Δυτική Αττική, ενώ ρόλο και μάλιστα σημαντικό στο κύκλωμα που αποκάλυψε το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να έχει και μια γυναίκα.

Από το βράδυ της Τρίτης (30.11.2021) έχουν γίνει πολλές προσαγωγές αστυνομικών που είχαν εμπλακεί στο κύκλωμα, το οποίο, μεταξύ άλλων, έβγαζε… με λευκό ποινικό μητρώο ακόμη και ποινικούς.

Όποιος ποινικός ήθελε «καινούργια» ταυτότητα που θα του εξασφάλιζε λευκό ποινικό μητρώο, απευθυνόταν στα μέλη του κυκλώματος. Έναντι 3.000€ ή 4.000€, οι εμπλεκόμενοι έβγαζαν νέα ταυτότητα, σε άλλο όνομα, το οποίο δεν είχε τη… «βαριά» ιστορία πίσω του.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται ύστερα από έναν τυχαίο έλεγχο. Αστυνομικοί σταμάτησαν έναν άνδρα και όταν του ζήτησαν τη ταυτότητά του, εκείνος τους την έδωσε πρόθυμα. Την είχε προμηθευτεί από το κύκλωμα άλλωστε. Εκείνο που δεν είχε προβλέψει ήταν πως οι αστυνομικοί θα του ζητούσαν να τους ακολουθήσει στο τμήμα.

Και εκεί, τα αποτυπώματά του έδειξαν την πραγματική του ταυτότητα. Εντελώς διαφορετική από εκείνη που… είχε στην κατοχή του.

Από εκείνη τη σύλληψη άρχισε η έρευνα, που κράτησε καιρό και έφτασε έως τις προσαγωγές της Τρίτης. Εντός της μέρας, επίσης, αναμένονται και νέες εξελίξεις.

Πηγή: newsit.gr