Η πανδημία του κορωνοϊού και ειδικά το δεύτερο κύμα της, το οποίο έπληξε με σφοδρότητα το Νομό Δράμας, το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020, ανέδειξε τα προβλήματα υποστελέχωσης του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.

Είναι γνωστές, άλλωστε, οι σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, οι οποίες γιγαντώθηκαν με την ένταξη της χώρας σε μνημονιακό καθεστώς και πλέον συνεχίζουν να υφίστανται, παρά τις προσπάθειες που έγιναν ή γίνονται για κάλυψη ακόμη μεγαλύτερου μέρους του οργανογράμματος του νοσηλευτικού ιδρύματος της Δράμας.

Η πρόσληψη προσωπικού στο Νοσοκομείο, ανεξάρτητα από την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, ο οποίος εισήλθε αιφνίδια στις ζωές μας στις αρχές του 2020, είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους του Νομού Δράμας και τις υπηρεσίες υγείας που πρέπει να απολαμβάνουν.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει εκκινήσει η διαδικασία για πρόσληψη 9 ιατρών στο Νοσοκομείο, μετά από πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Αναλυτικά πρόκειται για τις εξής ειδικότητες: 4 παθολόγοι, 1 αναισθησιολόγος, 1 ουρολόγος, 2 πνευμονολόγοι και 1 εντατικολόγος. Μάλιστα, δεν αποκλείεται, στην πορεία, σε αυτές τις θέσεις να προστεθούν και άλλες.