Τραγικό τροχαίο δυστύχημα το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα 7 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 8 να τραυματιστούν, σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στα πλευρικά διόδια Ιάσμου στην Εγνατία Οδό, λίγο μετά την Ξάνθη. Τα θύματα του τροχαίου δυστυχήματος είναι μετανάστες τους οποίους είχε στοιβάξει μέσα σε ένα ΙΧ διακινητής.

Σύμφωνα με το XanthiNews.gr, το επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε Μολδαβός και κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα πάνω στην Εγνατία προσπάθησε να βγει από την Εγνατία προς τον παράδρομο και έπεσε πάνω στα καινούρια διόδια του Ιάσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός προσπάθησε να ξεφύγει από αστυνομικούς οι οποίοι επιχείρησαν να σταματήσουν το ΙΧ για έλεγχο. Αντί να σταματήσει στο σήμα των αρχών εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα, έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε.

Σύμφωνα με το xronos.gr, το αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στις εκεί εγκαταστάσεις του σταθμού διοδίων. Οι πέντε έχασαν ακαριαία τη ζωή τους και οι 8 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κομοτηνής, οι περισσότεροι με σοβαρά τραύματα. Στους τραυματίες συγκαταλέγεται και ο οδηγός του οχήματος. Από αυτούς οι δύο δεν τα κατάφεραν παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ενώ ακόμα δύο με πιο ελαφριά τραύματα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Ο υπάλληλος της εταιρίας των διοδίων που βρισκόταν μέσα στις εγκαταστάσεις δεν τραυματίστηκε καθώς πρόλαβε εγκαίρως από το κουβούκλιο.

Έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το ατύχημα αλλά και για την ταυτοποίηση των θυμάτων και των τραυματιών.