ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σήμερα, Δευτέρα (20/09) αναμένονται οι ανακοινώσεις από την επιτροπή του υπ. Υγείας για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.

Ανακοινώσεις για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου θα γίνουν σήμερα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας. Σημειώνεται ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει γνωμοδοτήσει θετικά για χορήγηση τρίτης δόσης στους ανοσοκατασταλμένους, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε 14 Σεπτεμβρίου, στα άτομα που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και στους υγειονομικούς.

Η χορήγηση της τρίτης δόσης πλην των ανοσοκατεσταλμένων, που μπορεί να δοθεί και 4 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού είναι έξι έως οκτώ μήνες μετά από την δεύτερη δόση. Η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουν κάνει δύο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού, δύο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στον ΑΝΤ1 ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι η τρίτη δόση δεν θα είναι υποχρεωτική αλλά θα υπάρχει σύσταση.

Πηγή: newsbomb.gr